Jeanine Hennis is tegen herinvoering dienstplicht, maar helaas om al de verkeerde redenen

Geen categorieokt 12 2016, 11:00
Jeanine Hennis bewijst voor de zoveelste keer dat ze alles behalve een echte liberaal is.
Onze minister van Defensie -- ik heb het dus over VVD-blondje Jeanine Hennis -- zegt in gesprek met het AD dat ze niets ziet in het voorstel van VNL en het CDA om de dienstplicht opnieuw in te voeren. Niet omdat ze daar principieel op tegen is -- wat je toch zou verwachten van iemand die zich liberaal noemt -- maar omdat er praktische bezwaren aan het voorstel kleven:

"Met 'even' zes maanden opleiden ben je er niet. Bovendien kunnen dienstplichtigen alleen vrijwillig buiten NAVO-gebied worden ingezet. Dat creëert onzekerheid. En dan nog praktisch: kijk wat er nodig is aan opleidingscapaciteit, legering, voertuigen, eten. Onder de streep pleit er dan weinig voor een activering van de dienstplicht."

Met andere woorden, mevrouw gelooft dat het niet zo effectief zal blijken te zijn als het CDA en VNL denken. Maar, zegt ze, ze vindt het voorstel wel degelijk "lekker bekken."
Ja, Jeanine? Je vindt het "lekker bekken" om jongeren te dwingen om een jaar (of twee) indentured servants te maken van de staat? En dan noem je jezelf voor het gemak ook nog even liberaal?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten