De wereld kijkt toe en doet niets: jihadisten trekken massaal naar Afrika om grootschalig christenen te vermoorden

De wereld kijkt toe en doet niets: jihadisten trekken massaal naar Afrika om grootschalig christenen te vermoorden

Geen categoriejan 13, 18:00
Meer dan 90% van de christenen die vorig jaar om hun geloof werden gedood zijn in Afrika vermoord. Het jihadistisch geweld is verplaatst van Iran en Syrië naar Afrika, waar de religieuze gekken vrijspel hebben en christenen massaal over de kling jagen.
Christenen in Afrika zijn steeds vaker het slachtoffer van onderdrukking en vervolging. Kerken worden aangevallen of vernield, christenen worden verjaagd van hun landerijen, en er vinden zelfs grootschalige mishandelingen, ontvoeringen en moordpartijen plaats.
ISIS en Al-Qaida zijn hun machtspositie min of meer kwijt in het Midden-Oosten. Vandaar dat zij naar Afrika zijn verhuisd om daar hun giftige gedachtegoed te planten en nieuw leven in te blazen:

“Nadat IS en Al-Qaida grotendeels waren verslagen in het Midden-Oosten, verplaatsten zij hun werkgebied naar Afrika, naar de Westelijke Sahel met Mali, Burkina Faso en Niger, naar West- en Oost-Afrika en naar de Democratische Republiek Congo”

De afgelopen tien jaar is het aantal aanvallen op christenen in Afrika sterk gestegen. Op dit moment staan er zeventien Afrikaanse landen in de top 50 van landen waar christenen worden belaagd. Alleen al in Nigeria zijn er vorig jaar 3500 christenen vermoord door Boko Haram. Het is helaas zo 'normaal' geworden dat christenen worden belaagd in Afrika dat het amper nog nieuwswaardig is, aldus de stichting Open Doors.

“We krijgen elke dag meldingen van aanvallen op christelijke dorpen. Het komt niet eens meer in het nieuws.”

Met de komst van internationale jihadstrijders is er een omslag geweest in sommige delen van Afrika. Daar waar voorheen geen sprake was van religieuze intolerantie zijn het nu broedplekken geworden van anti-christengeweld.

“In die landen in de Westelijke Sahel is de eeuwenoude religieuze tolerantie omgeslagen met de komst van die internationale jihadstrijders. De traditionele islam was in die landen heel tolerant en vaak een mix met animistische geloven. De jihadisten worden gefinancierd door de wahabistsiche orthodoxe stroming uit Saudi-Arabië en andere Golfstaten. Ze willen aan iedereen de sharia opleggen. Christelijke vrouwen en meisjes kunnen nu in Centraal Mali nauwelijks meer over straat zonder gezichtsbedekking, daar was tot voor kort geen sprake van”

Veel media-aandacht gaat uit richting de radicale krachten in het Midden-Oosten, maar ondertussen zijn sommige delen van Afrika totaal geradicaliseerd. De giftige wortels van het jihadisme zijn niet zo makkelijk te verwijderen uit de wereld.
Komt daar nog aandacht voor, of blijven we allemaal lijdzaam toezien hoe opnieuw een werelddeel compleet wordt gestript van z'n christelijke wortels dankzij extreem jihadistisch geweld?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten