WhatsApp Image 2020 09 17 at 101546 1

Video! Thierry Baudet gruwelt van macht Big Tech: 'Diversiteit van meningen is de zuurstof van de democratie!'

Geen categoriejan 13 2021, 19:00
Forum-voorman Thierry Baudet vindt het onbegrijpelijk dat het Nederlands parlement geen standpunt inneemt over groteske censuur-coup van big tech. Een breed scala aan meningen is vitaal voor een goed functionerende democratie. Echter ondermijnen sociale media nu de democratie door massaal mensen te censureren.
Thierry Baudet van Forum voor Democratie hamert er graag op: Nederland heeft een rijke historie wat betreft het bevorderen van de vrije mening. We waren er al vroeg bij om de diversiteit van meningen te bevorderen.
Maar nu durft men zich niet uit te spreken vóór het behoud van de vrije mening op internet. Volgens Baudet voor de camera's van Ongehoord Nederland moeten we niet onderschatten waar big tech mee bezig is. Het gaat niet meer om het censureren van enkele berichten, maar de Amerikaanse president is verbannen van sociale media en een geheel platform is inmiddels weggecensureerd!
Baudet kaart terecht aan dat het niet alleen om de verbanning van Donald Trump. In Nederland is Zwarte Piet in de ban gedaan door Facebook. Wie een foto van Zwarte Piet plaatst kan in het ergste geval zelfs geblokkeerd worden door Facebook. Vandaar dat DDS ook besloot om van Facebook af te gaan. Dit medium was helemaal klaar met de compleet ongegronde censuurterreur van het Mark Zuckerberg-medium.
De FVD-leider wil duidelijkheid van het parlement, omdat de campagnetijd aanbreekt. Het zou maar gebeuren dat ook Nederlandse partijen slachtoffer worden van de censuurterreur van de Big Tech-bedrijven. De Tweede Kamer moet zich uitspreken tegen de censuur, vindt hij. Dat is de enige manier om een signaal af te geven richting de grote bedrijven dat zij niet bepalen welke meningen wel of niet 'oké' zijn.
Maar of Baudet zijn zin krijgt? De meeste Kamerleden vinden de censuur op social media vermoedelijk wel dik prima. En zo eindigt die trotse en lange Nederlandse geschiedenis met verdediging van het vrije woord. Helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten