Joden in Marseille komen met de schrik vrij: antisemitische aanval van man met machete

Joden in Marseille komen met de schrik vrij: antisemitische aanval van man met machete

Enkele joden in Marseille zijn vanochtend aangevallen door een gek met een groot kapmes.

DDS - Nieuws & Opinie

Het had niet veel gescheeld of er waren vanochtend in Marseille doden gevallen. Bij het verlaten van een synagoge werden enkele joden aangevallen door een 16-jarige jongen, die met een machete aan het zwaaien was:

Shul-goers have been attacked in the French city of Marseille.

According to police, teacher Binyamin Amsalem was lightly hurt when a man wielding a machete attacked people leaving a synagogue after morning prayers.

Gelukkig voor de biddende joden wist de jongen niet goed waar hij mee bezig was. Volgens de politie maakte de tiener op omstanders de indruk dat hij zichzelf niet helemaal onder controle had. Hij kon dan ook al tien minuten na de aanval worden ingerekend door de politie. Zijn achtergrond is nog niet bekend, maar gezien de actualiteiten kunnen we wel een educated guess maken...

DDS - Nieuws & Opinie

Overigens is niemand is om het leven gekomen bij de aanval, maar de religieuze leraar Binyamin Amsalem (zie foto) raakte wel lichtgewond. Het liep af met een sisser, maar deze mensen hebben wel de schrik van hun leven gehad vanochtend.

De aanval past in een bepaalde, treurige trend. Vele Joden voelen zich momenteel niet meer veilig in het land met de grootste joodse gemeenschap van heel Europa, en vertrekken naar Israël. Met aanvallen van ISIS én ISIS-sympathisanten kiezen velen eieren voor hun geld en maken aliyah.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties