Jongetje is bang om geknipt te worden. Dat pakt deze kapper origineel en effectief aan

Jongetje is bang om geknipt te worden. Dat pakt deze kapper origineel en effectief aan

Deze topkapper draait zijn hand niet om voor een ongebruikelijke knipbeurt.

Mason heeft onlangs de diagnose autisme gekregen, en zijn beperking zorgt ervoor dat hij heel gevoelig is voor prikkels van buitenaf. Het is dan ook haast onmogelijk om het mannetje mee te nemen naar de kapper voor een knipbeurt – alle spiegels, de mensen en de vreemde omgeving zorgen ervoor dat hij zich totaal niet op zijn gemakt voelt.

Kapper James Williams draait zijn hand echter niet om voor een wat ongebruikelijke knipbeurt. Een maand lang dacht hij erover na hoe hij kleine Mason het best kon knippen. Natuurlijk moest er een manier worden gevonden waarop James goed zijn werk kon doen, en Mason niet angstig zou zijn. Toen had hij het.

Screen Shot 2015-11-08 at 12.42.03

Mason ging op de grond liggen, en mocht spelen met James' telefoon. Eureka! Hij was zo afgeleid, dat James rustig zijn werk kon doen. De kapper knielde naast de jongen neer en gaf hem eindelijk een mooi en fris nieuw kapsel.

James vertelt:

We lagen allebei stil op de vloer, en hij liet me mijn gang gaan met de schaar om hem zijn eerste echte knipbeurt te geven. Ik heb weer iets bereikt in mijn werk waar ik zoveel plezier in heb. Ik vind het fantastisch om zijn ouders blij te maken door wat extra aandacht te geven aan Mason en een vriendschappelijke band met hem op te bouwen.

Toen Masons haar eindelijk geknipt was, wilde James hem een high-five geven. Maar Mason was zó blij met zijn nieuwe kapsel, dat hij zijn kapper – en nieuwe vriend – in plaats daarvan omhelsde.

James en Mason laten zien dat je soms iets op een andere, ongebruikelijke manier moet aanpakken om je doel te bereiken. Op die manier kost het misschien wat moeite, maar het is die moeite wel waard. Want een oprechte omhelzing van een dolgelukkig kind is de allermooiste beloning.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer