Joost Eerdmans veegt de vloer aan met extreemlinkse stropop Paul Witteman... en het is heerlijk om te zien

Geen categoriejun 10 2018, 20:00
Dit is puur genieten.
Bij Buitenhof mocht Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans aanschuiven om daar te vertellen over de formatie in zijn stad. Hoewel Leefbaar de grootste partij in Rotterdam is werd de club uitgesloten door alle andere partijen (van links). Het gevolg is dus dat het Rotterdamse college het zal moeten doen zonder de grootste partij. Een schandaal.
Maar Paul Witteman vindt dat helemaal niet gek. Volgens hem heeft Eerdmans tijdens de verkiezingscampagne namelijk keiharde, scherpe, vreselijke dingen gezegd. Daardoor wíllen die andere partijen niet met hem samenwerken. Dat is volstrekt logisch.
Helaas voor Witteman is Eerdmans bepaald niet op zijn mondje gevallen. Oh ja, zei hij, geef dan eens één voorbeeld van een radicale, extreme, hatelijke uitspraak van hem of andere Leefbaar-leiders tijdens de campagne? Oeps. Daar had Witteman niet op gerekend. Nou ja, hij was er zeker van dat dit soort uitspraken gedaan waren. Wanneer dan? Waar? Wat waren die controversiële woorden precies?
Witteman wist het niet. Misschien dat het om iets ging dat Leefbaar deed met Aboutaleb. Hem werd een envelop overhandigd met daarin een paspoort. Dit onder het motto: wieberen! Maar dat was acht jaar geleden. Dan hadden die andere partijen toen of in ieder geval bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook een cordon sanitaire moeten afkondigen. Dat deden ze niet... dus kan dat het niet zijn.
Dus, geef eens voorbeelden meneer Witteman? Toe dan?
"Nou ja, in de campagne eigenlijk voortdurend," durfde Witteman te zeggen.
"Ik vraag u om me nou één voorbeeld te geven," antwoordde Eerdmans nogmaals.
En dat was het moment waarop Witteman afging als een gieter. Zijn afgang was echt compleet en totaal, zeker toen hij moest toegeven dat hij niet eens onderzoek verricht had:

"Ik kan geen scherpe voorbeelden noemen... die heb ik ook nog niet opgezocht."

Oh? Maar hij ging er wel vanuit dat Eerdmans dergelijke uitspraken gedaan had. Zoals Eerdmans terecht zei:

"Het is het nakwaken van linkse partijen."

Zo is het. En dat wordt dan dik betaald door een publieke omroep. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten