'Jullie maken onze natuur kapot!' - Nederlandse subsidies voor biomassa maakt Amerikanen boos

Geen categorieokt 26 2019, 9:00
Inwoners van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten zijn pislink op Nederland. Door onze subsidies voor biomassa wordt de Amerikaanse natuur gesloopt én zouden inwoners ziek worden gemaakt.
Nederland, dat altijd anderen de maat neemt met een opgeheven vingertje, krijgt nu een opgeheven middelvinger van de Amerikaanse burger terug. Katherine Egland van de burgerrechtenbeweging NAACP zegt:

"Nederland zou zijn ogen niet moeten sluiten voor de mensenrechtenschendingen die het gevolg zijn van jullie klimaatbeleid.”

En Andrew Whitehurst van natuurorganisatie Healthy Gulf zegt:

"Onze natuur wordt in gevaar gebracht, zodat jullie kunnen pronken met jullie klimaatbeleid. Het is oneerlijk.”

Beide stippen de onbedoelde ravage aan die ons klimaatbeleid daar aanricht. En laten we nou niet doen alsof we dit niet zagen aankomen, want 'biomassa wordt alleen gemaakt van gekeurde bomen, rijp voor houtkap' heeft nog nooit iemand echt geloofd. En nu wordt wederom pijnlijk duidelijk gemaakt dat ons klimaatbeleid meer symboolpolitiek is dan een daadwerkelijke bijdrage aan een oplossing. Want net zoals soja het Amazonegebied vele hectares regenwoud heeft gekost, zo kost biomassa waarschijnlijk mensenlevens.
Maar goed, dat zal de Nederlander een zorg zijn. Die wil gewoon even #healthy kunnen doen met soja, het schuldgevoel van een fikkie stoken kunnen afkopen met gecertificeerd hout en gewoon een vliegreis naar Bali kunnen maken om eens even goed over zichzelf na te kunnen gaan denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten