Knipsel2

Boeren krijgen zendtijd bij Business Class: 'Kennelijk willen ze een circus'

Geen categorieokt 26 2019, 10:00
Harry Mens heeft zijn tv-programma Business Class op de schop gegooid voor de boeren van Agractie. Hij heeft besloten een segment te schrappen om zo ruimte te maken voor zendtijd voor de boeren. Hij benadrukt wel dat dit geen gewoonte gaat worden.
Hotel van Oranje in Noordwijk is al voorbereid op de komst van de boeren vanochtend. Business Class wordt namelijk op zaterdagochtend opgenomen en de dag erna pas uitgezonden. De boeren van Agractie zijn met ongeveer 100 trekkers naar Noordwijk gekomen om te protesteren tegen het stikstof- en bredere kabinetsbeleid. De aanwezige politie heeft totaal geen last ervaren van de boerenactie. Mens zei er het volgende over:

"Ik zei eerst nog: ‘kom nou volgende week met een kleine delegatie, doe niet zo flauw, houd die trekkers lekker thuis’. Maar kennelijk willen ze circus, hebben ze het thuis niet zo naar hun zin..."

Wat mij betreft is dit een prima zet van de boeren en goed van Mens dat hij ze zendtijd geeft. Dit geeft de boerenacties wat meer een gezicht en kan er duidelijk en eenduidig worden aangegeven waar de boeren nou precies voor staan. Tot nu toe zijn er eigenlijk voornamelijk boeren in beeld gebracht die nou niet echt het probleem goed wisten te articuleren. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen, maar heeft wel effect op het imago van de protestbeweging.
Nu maar hopen dat Harry Mens ze wat goeie vragen stelt. En dat hij zich niet tegen ze keert zoals hij ineens bij Thierry Baudet deed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten