Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, ook in Almelo mogen salafisten gewoon hun zegje doen

Geen categorieokt 26 2019, 11:00
Verrassing! Een piepkleine minderheid van moslims in het Twentse Almelo nodigt haatpredikers uit. De gemeente had 'geen aanwijzingen' en keek weg, what else is new.
De Almelose PvdA wilde weten of salafisme ook in hun gemeente werd verspreid. De gemeente merkte daar niks van, want 'geen aanwijzingen', maar wilde wel samenwerken met islamitische organisaties om dat zo te houden.
Uit onderzoek van het AD blijkt dat die samenwerking niet helemaal is gelopen zoals men had gehoopt. Moslim Jongeren Almelo nodigt namelijk meermaals per jaar sprekers uit met 'zeer omstreden denkbeelden' en salafistisch gedachtegoed.
Dit lokt weer een discussie uit over of salafisme niet gewoon het probleem is. Menig terrorist haal het gedachtegoed aan als rechtvaardiging voor zijn daden. Diverse Syriëgangers zijn door salafisten geïnspireerd geraakt en Saoedi-Arabië financiert salafistische moskeeën. Toch beweren zowel islamitische bronnen als niet-religieuze wetenschappers dat de salafistische interpretatie niet perse tot extremisme leidt. Net zoals dat onveilige seks niet perse tot zwangerschap leidt en je van roken ook niet perse longkanker krijgt.
Almelo kan zich in ieder geval schrap gaan zetten voor de volgende lichting kalifaatstichters. Één van de sprekers die meerdere keren de Twentse stad heeft bezocht is Abou Sayfoullah, die drie Arnhemse jihadisten in 2013 inspireerde om naar Syrië te gaan. En wat is het excuus van de gemeente? 'We kunnen niet alles weten.' Nou, daar zijn we mooi klaar mee dan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten