Juncker wil € 300 miljard investeren

Geen categoriejul 15 2014, 14:00
Zowel publiek als privaat
Meneer is nog niet officieel benoemd als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie of hij wil al weer meer geld uitgeven. Zowel door de overheid als door het bedrijfsleven zou er geïnvesteerd moeten worden. Ik snap dat wel vanuit Juncker's standpunt: er zijn geen banen, de werkloosheid is torenhoog. Juncker:

"We moeten de komende drie jaar tot 300 miljard euro extra aan investeringen voor de economie kunnen mobiliseren, door de overheid en particulier."

Maar zoals ik al vaker heb betoogd: geld an sich schept geen banen, dan doet vertrouwen in de economie. En dat vertrouwen is bijzonder matig, niet alleen bij producenten maar ook bij consumenten. Het is dus de vraag of er zinnige bestemmingen gevonden kunnen worden voor die 300 miljard euro. Ja, je kunt miljarden vertimmeren aan windmolens, maar of dat nu zo'n verstandige investering is...
Verder wil Juncker de komende vijf jaar geen uitbreiding van de unie. Dat is in elk geval al iets. Wat dan weer minder is, is dat hij pleit voor een Europees minimumloon. Hoe moet dat eruit gaan zien met die enorme verschillen tussen de lidstaten?
Zojuist werd overigens bekend, dat Juncker inderdaad door het Europees Parlement benoemd is als nieuwe voorzitter van de Commissie. Juncker sprak het parlement toe in het Frans, Engels en Duits...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten