Juncker wil dat de Europese Unie nog groter wordt: toekomst van Oekraïne ligt in Europa

Geen categoriemei 30 2017, 17:00
Ja, daar krijg je het dan. Vandaag heeft de Eerste Kamer definitief ingestemd met het goedkeuren van het Associatieverdrag met Oekraïne. Daarna gaat het eurofiele netwerk natuurlijk helemaal los. CDA'ers waren helemaal blij met de steun, ook al had CDA-leider Sybrand Buma eerder gezegd dat een NEE ook echt een NEE is. Grapje, NEE is gewoon JA!
Mark Rutte is ook er ook helemaal blij mee. Die kan aan de eurocraten in Brussel gaan vertellen dat het weer helemaal goed zit met het doordenderen van het Europese Project.
Rutte over Oekraïne
De leider van de Europese aristocraten, Jean-Claude Juncker, heeft het ook al gehoord. Hij is er zo blij mee dat het een beetje naar zijn hoofd stijgt. "Oekraïne hoort bij Europa. De toekomst van Oekraïne ligt in Europa." Wat zegt hij nou? We wisten het natuurlijk allemaal wel een beetje, maar het zo luid en duidelijk van the Juncker zelf te horen blijft toch een beetje schokkend. In deze turbulente tijd waarin Angela Merkel het einde van het bondgenootschap met de Verenigde Staten voor zich ziet en de frictie tussen de Europese Unie en Rusland steeds sterker wordt, doet the Juncker een gevaarlijke uitspraak.
Voor de Europese Unie om te slagen als federaal project, heeft het een vijand nodig om alle lidstaten achter zich te binden. Check. Een falende alliantie zodat de lidstaten van de Europese Unie uit noodzaak wel een blok MOETEN vormen.Check. Inlijving van naburige landen. Check. Gevaarlijke tijden komen er aan, zo wel hele spannende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten