Kabinet komt maandag bijeen voor crisisoverleg coronavirus: 'Maar eerst weekend vieren!'

Kabinet komt maandag bijeen voor crisisoverleg coronavirus: 'Maar eerst weekend vieren!'

Premier Rutte met bouwhelm. Bron: Inge van Mill / Premier Rutte / Flickr.

Nadat iedereen goed heeft kunnen uitslapen, komt het kabinet maandagmiddag bijeen voor een crisisoverleg over de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Voorafgaand aan het overleg zal minister Ferdinand Grapperhaus van justitie de burgemeesters uit de veiligheidsregio's bijpraten.

Volgens De Telegraaf komt het kabinet voor de vierde keer met spoed bijeen om een crisisberaad over de coronacrisis te voeren. Hoewel spoed: pas maandagmiddag zullen de heren en dames politici elkaar ontmoeten.

Voorafgaand aan het crisisberaad gaat minister Ferdinand Grapperhaus in overleg met de burgemeesters van 25 zogeheten veiligheidsregio's. Het is niet uitgesloten dat daar nieuwe maatregelen besproken zullen worden om de uitbraak van het coronavirus in de kiem te smoren.

Dagelijks komen er meer dan 100 gedetecteerde besmettingen bij in Nederland, waarbij waarschijnlijk nog dit weekend het aantal van 1.000 besmettingen zal worden gepasseerd.

Waarom het kabinet pas tot maandagmiddag wacht met het crisisoverleg is onduidelijk. Zelf houden ze het liever op een 'al vroeg geplande' bijeenkomst.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties