ruttekamer

Kabinet wil 600 euro compensatie geven aan flexwerkers! UWV ontkracht dit plan direct: 'maatregel is simpelweg niet uit te voeren'

Geen categoriemei 13 2020, 19:00
Heeft het kabinet - dat onder leiding staat van Rutte - zojuist weer een valse belofte gemaakt? Van Rutte weten we inmiddels dat hij graag cadeautjes belooft maar als puntje bij paaltje komt het spontaan nalaat. Zojuist maakte het kabinet namelijk bekend dat ze bereid zijn om 600 euro compensatie per flexwerker beschikbaar te maken. Echter ontkracht het UWV vrijwel direct dit loze plan.
Gratis geld, compensatie, het klinkt uiteraard allemaal super aantrekkelijk. Ook zou het voor veel flexwerkers een hoop gedoe schelen als ze dit bedrag op hun rekening krijgen. Toch moet men zich realiseren dat er geen gratis cadeautjes bestaan, de overheid kan van alles beloven maar uiteindelijk moet iemand de rekening gaan betalen voor deze cadeautjes.
De maatregel die het kabinet voor ogen had was bedoeld voor studenten of starters die kunnen aantonen dat ze meer dan 600 euro per maand verdienden voordat de coronacrisis begon. En juist voor deze groep zou dit een fijne compensatie zijn, maar het zal de belastingdruk voor andere Nederlanders alleen maar verhogen.
Nu zou het zomaar kunnen dat deze maatregel niet doorgaat omdat het UWV simpelweg de capaciteit er niet voor heeft om dit uit te voeren. Komende dagen gaat men dus kijken of misschien toch niet kan worden geschoven zodat dit idee van de overheid alsnog door kan gaan.
Het UWV heeft het al gigantisch druk, en met deze maatregel - die de belastingbetaler uiteindelijk zelf weer kan gaan ophoesten - zou het UWV nog meer overuren kunnen gaan draaien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten