Kardinaal: kerk vernietigde rapporten over kindermisbruik

Geen categoriefeb 23 2019, 13:00
Een hooggeplaatste kardinaal zei vandaag volgens AFP dat rapporten over kindermisbruik soms nooit werden opgesteld of actief door de kerk werden vernietigd. Dat meldt NU.nl.
De Duitse kardinaal Reinhard Marx stelde tijdens een top in Vaticaanstad dat door dit soort praktijken de katholieke priesters ongehinderd door konden gaan. Dat moet nogal in hebben geslagen als een bom daar in het Vaticaan!
Marx meent dat dit soort schandalen het geloof in een kwaad daglicht zetten. Een beetje een open deur, maar hij is dan ook in de kerk geboren. Marx was wel zo'n kardinaal die namens de Rooms-Katholieke kerk in Duitsland zijn excuses aanbood, toen duidelijk werd dat 3677 minderjarigen zijn misbruikt door 1670 kerkelijke functionarissen.

"Veel te lang is binnen de kerk gelogen over misbruik, is er weggekeken en in de doofpot gestopt. Voor al het falen en alle pijn, bied ik excuses aan."

Nu zijn die kinderen van toen daar natuurlijk niet mee geholpen, maar het probleem wordt daardoor in Duitsland in ieder geval door de kerk erkend. Het lijkt er dan ook op dat Marx op echte verandering aanstuurt en niet meegaat in het zwijgen en tegenwerken zoals het Vaticaan doet.
Marx roept namelijk op tot concrete maatregelen en zet dit kracht bij door slachtoffers aanwezig te hebben bij die top. Hij klinkt als de beste hoop die de slachtoffers momenteel hebben. Laten we hopen dat hij ook wat voor elkaar kan krijgen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten