Man gemarteld met boormachine voor het oog van 4-jarige dochter - Daders hadden 'Noord-Afrikaans accent'

Man gemarteld met boormachine voor het oog van 4-jarige dochter - Daders hadden 'Noord-Afrikaans accent'

Een Drentse man uit Drouwenerveen is gemarteld met een boormachine. Hij zou in zijn buik en knieën zijn geboord door drie overvallers. Dat meldt de NOS.

Het gaat om een overval op een woonboerderij op 10 februari in de avond. Drie overvallers, die Nederlands spraken met 'mogelijke een Noord-Afrikaans accent', hadden zich verkleed als arrestatieteam. Bivakmutsen, kogelwerende vesten, vuurwapens, noem maar op! Alles hadden ze bij zich.

Ze forceerden de deur en begonnen het slachtoffer een uur lang te mishandelen met een boor terwijl z'n 4-jarige dochtertje toe moest kijken. Vermoedelijk werd er in z'n buik en knieën geboord, maar hier laat de politie nog niets over los.

Voor zover bekend hebben de daders niets uit het huis meegenomen. Vermoedelijk ging het om cryptomunten zoals bitcoin. Het slachtoffer had namelijk mogelijk veel geld verdiend aan die handel, een huis in Italië gekocht en veel auto's met Poolse en Bulgaarse kentekens bij huis staan.

Het is zo'n ontzettend raar verhaal. Hoe komen mensen aan zo'n compleet arrestatieteam outfit? Waarom juist zo'n outfit als je toch 's nachts in gaat breken, was dan een bivakmuts en donkere kleding niet genoeg? En wat probeerden ze nou te bereiken, want die moeten toch ook wel hebben geweten dat dergelijke cryptomunten niet zo één-twee-drie kunnen worden overgemaakt als er in de eigenaar is geboord?

In Opsporing Verzocht is er aandacht aan het voorval besteed en dit leverde al snel vijftien getuigen op. Over de daders is helaas nog niets meer bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer