Kat schrikt zich een hoedje, vanwege de nieuwe baby

Geen categorieapr 05 2015, 11:00
De witgebefde Roxy is stomverbaasd: er is letterlijk een new kid in town, en hij is dus niet de langer de schattigste huisbewoner. Waarschuwing: schattige baby- en kattenfoto's die uw hart zullen smelten.
Voor een kat moet het een harde dobber zijn: wanner zijn eigenaren de kersverse ouders worden van een hulpbehoevend hummeltje genaamd 'mensenbaby'. Voor de ouders is dat natuurlijk fantastisch: negen maanden lang hebben ze uitgekeken naar dit moment, en het is dan ook eindelijk daar. Maar voor de kat? In een kinderloos huishouden gaat alle aandacht al snel uit naar de kat, aangezien dat de schattigste huisbewoner is. Maar mensen kunnen zich veel meer identificeren met een baby, en dus raakt de kat een beetje op de achtergrond. Hij wordt een beetje een sideshow, zoals je dat in Engels zegt.
En dus bovenstaande foto dus de reactie van Roxy die niet meteen buiten z'n zinnen was van vreugde toen de nieuwe baby ook z'n intrek nam in het huis. De eigenaren van het dier - die anoniem wensen te blijven - publiceerden de foto op het internet, waarna mensen meteen zich onderverdeelden in 'team kat' en 'team baby': vindt u de kat brutaal, of kan u zijn afgrijzen eigenlijk wel voorstellen? Online was het touwtrekken al gevonden.
De schrik en verontwaardiging waren gelukkig maar van korte duur, zoals bleek met de publicatie van de tweede foto een dag later:
poesbaby2
Roxy en de baby kunnen gelukkig nu heel goed samen door één deur. Gelukkig maar, want het leven is veel te kort voor allerlei soorten prestigestrijden - zeker voor een kat.
Maar toe, ga het eens bij jezelf na. Zou jij in 'team kat' of 'team baby' zitten in een dergelijke situatie? Trekt de baby alle aandacht rechtmatig naar zichzelf toe, of is het een diva in de dop die de kat naar de achtergrond duwt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten