Ken jij iemand met zo'n traphekje van IKEA? Dit is waarom je diegene snel moet waarschuwen

Geen categoriejun 23 2016, 13:00
De hekjes lijken veilig maar kunnen gevaarlijk zijn voor je kind...
Meubelgigant Ikea roept duizenden kinderhekjes terug. De hekjes hebben een onveilige sluiting waardoor kinderen er zomaar doorheen kunnen vallen. Na meldingen van valpartijen besloot de winkel in te grijpen en de hekjes terug te roepen.
Het gaat om de modellen PATRULL FAST, PATRULL KLÄMMA en PATRULL. Al sinds 1998 worden de onveilige modellen bij Ikea verkocht, maar elke klant met zo'n traphekje wordt opgeroepen om naar de winkel te komen en het volledige aankoopbedrag terug te krijgen. Overigens voldeden de hekjes wel aan de wettelijke eisen, meldt Ikea op de eigen website:

Hoewel deze kinderhekjes uitvoerig zijn getest en voldoen aan alle wettelijke veiligheidsnormen, heeft IKEA na ontvangst en onderzoek van de meldingen de verkoop stopgezet. IKEA wil het risico op toekomstige incidenten uitsluiten en heeft daarom vervolgens besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie.

Heb je zo'n hekje, maar ben je het bonnetje kwijt? Maakt niet uit, je krijgt alsnog je geld terug. En ken je iemand met kleine kinderen die zo'n hekje bij de trap heeft? Laat ze dan weten dat de sluiting soms zomaar kan openglijden, met alle risico's van dien. In enkele gevallen hebben kinderen door de onveilige hekjes lichamelijk letsel opgelopen, dus het is echt beter om de hekjes terug te brengen.
Immers: voorkomen is beter dan genezen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten