Schandalig: nauwelijks veroordelingen voor massa-aanranding Keulen

Geen categoriejun 23 2016, 13:49
De burgemeester van Keulen noemt het straffen van de daders "bijna onmogelijk".
De honderden vrouwen die tijdens Oud en Nieuw werden aangerand, bestolen en betast door vermoedelijke asielzoekers in Keulen, krijgen geen gerechtigheid. Volgens de burgemeester van de stad is het "bijna onmogelijk" om de daders op te sporen en te bestraffen omdat ze haast niet te identificeren zijn. Bijna 1200 vrouwen hebben aangegeven dat ze in de bewuste nacht het slachtoffer werden van groepen aanranders. Het aantal veroordelingen steekt schril af bij het enorme aantal slachtoffers: slechts twee aanranders zijn tot nu toe veroordeeld.
De overgrote meerderheid van de 1182 aanklachten zal naar alle waarschijnlijkheid nooit tot een veroordeling leiden. Een volstrekt onacceptabele situatie die had kunnen worden voorkomen als de politie van de stad doortastender had opgetreden. Op Oudejaarsdag werd het al rond 20 uur duidelijk dat er veel te weinig politie op de been was in het stadscentrum van Keulen. Toch werd er niet meer politie ingezet, waardoor vrouwen na middernacht praktisch weerloos waren tegen de groepen aanranders. De politie was nergens te bekennen. Burgemeester Henriette Reker geeft toe dat er fouten zijn gemaakt:

"Daar heeft de politiek gefaald. Maar dit zag natuurlijk niemand aankomen."

Och ja, foutje bedankt! Het is een grof schandaal dat deze falende burgemeester überhaupt nog op haar plek zit. Waarom is ze niet allang afgetreden naar aanleiding van dit drama? Niemand zag aankomen dat het mis kon gaan? Wat een onzin. Het Duitse blad Die Zeit heeft onderzoek gedaan naar de situatie en is tot de conclusie gekomen dat directe inzet van de politie waarschijnlijk veel misdrijven had kunnen voorkomen, hoewel niet alle aanrandingen hadden kunnen worden verhinderd.
Maar in plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor de grove fouten die zijn gemaakt, zegt burgemeester Reker doodleuk dat "niemand het zag aankomen". Daar hebben de slachtoffers wat aan, maar niet heus. Dit is niet de eerste keer dat Reker een idiote opmerking maakt: na de aanrandingen raadde ze vrouwen aan om afstand te houden van mannen. Uhm, alsof het de schuld is van de vrouwen dat ze zijn aangerand! Intussen zit Reker nog lekker op het pluche, terwijl de daders van de aanrandingen gewoon vrij rondlopen. Maar de slachtoffers dragen dit een leven lang met zich mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten