Hypocriete Sylvana Simons is woedend op 'luie' journalisten en herhaalt: 'trap er niet in!'

Geen categoriejun 23 2016, 12:00
De voormalige presentatrice en mediapersoonlijkheid is alle vertrouwen in de media verloren.
Sylvana Simons is boos. Boos op de Nederlandse journalistiek, die volgens haar 'lui' is, en zonder fact-checking zomaar verhalen publiceert. Specifiek gaat het om een bericht van het Algemeen Dagblad van afgelopen woensdag, waarin stond dat Sylvana die dag aangifte zou hebben gedaan van racistische opmerkingen aan haar adres. Het AD baseerde zich op een video van DENK waarin de aangifte wordt gefilmd, en die gisteren op de DENK-website werd gepubliceerd. Het bericht van Sylvana's aangifte werd vervolgens herhaald door andere media zoals RTL.
Er was alleen één probleem: het ging om een oude video. De beelden werden weliswaar gisteren op de DENK-site gezet, maar de aangifte vond al weken geleden plaats. Een misverstand, en inderdaad een beetje slordig van het AD. Maar Sylvana ziet geen toeval: het is een complot! Mensen krijgen door "de media" het hoofd "volgepompt met halve en hele onwaarheden," schrijft Sylvana op haar Facebookpagina. Ook schrijft ze:

Vandaag is de Nationale Dag van de Luie Journalistiek.

De dag dat eens te meer duidelijk wordt hoe het vaderlandse journaille elkaar klakkeloos na-aapt zonder fact-checking of simpelweg logisch nadenken.
Maar ik ben gek als ik zeg dat de media hun verantwoordelijkheid niet nemen.

Sylvana herhaalt een uitspraak die de slogan van DENK lijkt te zijn:

Anyway. Ik zeg t nog maar een keer: "trap er niet in!"

Dezelfde uitspraak werd vorige week door DENK-politici gedaan in een veelbesproken video, waarin ze de media wegzetten als onbetrouwbaar, leugenachtig en corrupt. Sylvana is zó woest op de slordigheid van het AD, dat ze de uitspraak nog maar eens herhaalt. Maar hoe geloofwaardig is Sylvana zelf nog? Ze beweert zich te willen inzetten voor tolerantie en verbinding. In werkelijkheid is ze actief bij een partij die haat en verdeeldheid zaait.
Voor de hypocriete Sylvana Simons zijn Zwarte Piet en de Nederlandse journalistiek schandalig, maar de massamoorden op Armeniërs door Turken weigert ze te benoemen. Discriminatie tegen moslims krijgt de hoogste prioriteit, maar wanneer DENK-voorzitter Selçuk Öztürk minister Asscher aanvalt op zijn Joodse afkomst, geeft Sylvana niet thuis. Het is tekenend voor de dubbele standaarden van de DENK-politica. Zelf liegt ze wat af, maar toch geeft ze de journalistiek ervan langs vanwege een foutje.
Zelfs het linkse Joop.nl krijgt van Sylvana een veeg uit de pan. Is er dan überhaupt één medium dat volgens Sylvana wél betrouwbaar is? Of moeten we alleen haar Facebookpagina en de website van DENK als leidraad nemen? Mij niet gezien...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten