Kick-Out Zwarte Piet neemt maatregelen. Regelen extra beveiliging

Kick-Out Zwarte Piet neemt maatregelen. Regelen extra beveiliging

Kick-Out Zwarte Piet is het zat, ze menen namelijk dat ze niet serieus worden genomen door politie en door onze eigen overheid. Ze zijn van mening dat de dreiging erg reëel is. KOZP heeft namelijk wel vaker last van bedreigingen, geweldsescalaties zijn bijna normale zaak geworden.

KOZP meent dat de overheid een veilige demonstratie voor de groepering niet meer kan garanderen. Daarom nemen ze het heft in eigen handen, of het hiermee plezieriger wordt is nog maar de vraag. Met wat voor soort beveiliging komt KOZP op de proppen is de vraag.

Onze ervaring is dat de politie en overheid de concrete bedreigingen tegen ons niet serieus nemen. Het wordt steeds gevaarlijker voor ons."

Politie heeft nog niet gereageerd op het statement van KOZP. KOZP liep al langer met deze gedachte rond. Na het treurige incident in Den Haag is de organisatie het zat.

Vrijdagavond escaleerde het flink. Grote vernielingen en ruiten die werden ingegooid zorgde voor een enorm bedreigende sfeer. Hier maakt de actiegroep een terecht punt mee. Toch is het weer spijtig dat ze indirect menen dat er een institutioneel racisme is omdat de overheid en politie hun best niet zouden doen. Dat is uiteraard complete onzin, de politie doet meer dan genoeg om KOZP de ruimte te geven om te demonstreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties