Kijk dan: ISIS-bruiden bij val laatste stukje kalifaat nog altijd totale radicalen: 'Allah Akbar, ISIS zal blijven!'

Kijk dan: ISIS-bruiden bij val laatste stukje kalifaat nog altijd totale radicalen: 'Allah Akbar, ISIS zal blijven!'

Het laatste stukje ISIS-kalifaat wordt momenteel heroverd op de koppensnellende totaalmalloten van de Islamitische Staat. Maar denk maar niet dat met het einde van ISIS ook een einde aan de gestoorde lieden van deze psychopathenclub is gekomen. Sterker nog: de vrouwelijke IS'ers staan nauwelijks met beide benen in bevrijd gebied, of ze gillen in hun boerka's alweer dat ISIS voor altijd zal blijven bestaan.

Degenen die het beeld van de jihadbruiden van ISIS nog niet hebben bijgesteld, kunnen dat beter zo spoedig mogelijk doen. Want nu Baghouz - het allerlaatste ISIS-bolwerk - op het punt van vallen staat, vluchten vrouwen en kinderen in drommen het strijdgebied uit. Dat zijn veelal slachtoffers en weerloze vrouwen, die zwaar geleden hebben onder de bezetting door het terroristische netwerk.

Maar onder de vrouwen die Baghouz zijn uitgesprint ook de échte, doorgewinterde ISIS-bruiden, die zichzelf nog altijd in pikzwarte boerka's hullen en hun onuitroeibare geloof in de Syrische terreurclub nog altijd niet verloren zijn. Op bovenstaand filmpje - met dank aan de BBC - wordt er lekker keihard Allah Akbar gescandeerd. Nu is dat op zich niet zo belangrijk, want alle moslims van soefi's tot de meest moordlustige salafisten gebruiken die uitdrukking te pas maar vooral te onpas. Het tweede gedeelte van de boodschap, dat ISIS altijd zal blijven bestaan, is natuurlijk wél een tikje zorgelijk.

Ik stel dit voor: laten we deze vrouwen geloven. Ze zijn écht van plan om ISIS-onderdanen te blijven totdat de dood hen van hun geliefde terreurvriendjes scheidt. Dus: paspoorten intrekken van alle Nederlandse ISIS-bruiden, voor zover dat nog niet gebeurd is. En wellicht dat we nog wat scherpschutters kunnen achterlaten in het gebied. Je weet maar nooit wanneer ze van pas komen, want vandaag dragen deze dames slechts sobere boerka's. Maar wie zegt me dat ze er morgen geen bombordel onder doen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Syrië ISIS Baghouz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties