Column Jan Roos: 'Rappend trutje Famke Louise laat haar okselhaar staan... wat een imbeciele domheid!'

Column Jan Roos: 'Rappend trutje Famke Louise laat haar okselhaar staan... wat een imbeciele domheid!'

In zijn column van deze week geeft Jan zijn mening over de cover van de nieuwe LINDA.meiden. Influencer Famke Louise siert die namelijk, en laat op de foto meteen haar okselhaar zien. Arie Boomsma vond het geweldig, maar Jan Roos was niet overtuigd: "Nou, als dat halve wijf iets indrukwekkend vindt is het per definitie niet indrukwekkend!"

Kent u Famke Louise? Waarschijnlijk niet, aangezien dit pareltje van een website gelezen wordt door mensen met een bovengemiddeld IQ. Famke Louise is een rapper. Een idool van de jonge generatie. Opvallend detail is dat Famke Louise totaal niet kan rappen of zingen. Maar zoals dat tegenwoordig gaat, is het ontbreken van talent geen sta-in-de-weg om beroemd te worden.

Enfin. Famke Louise staat deze week op de cover van LINDA.meiden met haar arm omhoog om ons een blik te gunnen op een klein snorretje okselhaar. Stilistisch vormgeven en - naar later bleek- ook wat bijgeplakt voor het effect. Nu is deze hype al vaker langsgekomen, maar telkens weer verbaas ik me over het zogenaamde statement wat eraan gekoppeld zit. Want het zou feministisch zijn om het haar onder de armpit niet te scheren.

famke-okselhaar

Het arme kind, dat niet per definitie overloopt van intelligentie, stamelde nog iets uit dat dit goed is voor vrouwenrechten en eigen keuzes maken. Bij RTL Boulevard vond Arie Boomsma het ook een indrukwekkend statement. Nou, als dat halve wijf iets indrukwekkend vindt is het per definitie niet indrukwekkend. Maar nogmaals, okselhaar laten groeien is goed voor vrouwenrechten. Het is van een imbeciele domheid dat ik er misselijk van word. In menig land in de wereld ben je al vrouw minder dan een straathond maar hier groeit een rappend trutje haar onder haar arm voor een foto. Want het zal wel geen blijvend statement zijn.

Ik kan mij niet herinneren dat vrouwen in ons land onderdrukt worden en al zeker niet gedwongen worden hun oksels te scheren. Ik heb het liever haarloos en fris, maar wat onder de armen van Famke Louise gebeurt zal mij werkelijk worst zijn. Het heeft dan ook helemaal niets met feminisme of vrouwenrechten vandoen. Het is verzonnen op een redactie. Er zit niets van waarde achter. Het slaat nergens op. Het geeft alleen wel weer een inkijkje in het dramatische niveau van onze huidige zogenaamde feministen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer