houwie

Kijk! Pepijn van Houwelingen (FVD) verzet zich tegen "dystopische" EU-vaccinatiepaspoorten: 'Een gedrocht!'

Geen categorieapr 15 2021, 19:30
Pepijn van Houwelingen (FVD) mag zich sinds kort Tweede Kamerlid noemen. En dat heeft de rest van de Kamer nu ook ervaren. Want tijdens de commissievergadering over coronamaatregelen maakte hij even héél duidelijk wat FVD van het systeem van vaccinatiepaspoorten komt. "Het is een gedrocht," aldus Van Houwelingen. En daar is geen woord teveel mee gezegd.
[video width="640" height="640" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2021/04/De-dystopische-vaccinatiepaspoorten-gaan-er-gewoon-komen.-Maar-voor-welke-duur-is-onbekend.-Is-deze-enorm-ingrijpende-maatregel-wel-tijdelijk-Het-is-.mp4"][/video]
Forum voor Democratie heeft in een commissievergadering behoorlijk bezwaar gemaakt tegen het vaccinatiepaspoort dat de EU graag wil invoeren: "De Digital Green Pass is iets waar we ons enorm zorgen over maken," luidde Van Houwelingen de FVD-klacht in: "In onze optiek is dat een gedrocht dat op ons afkomt, een enorm controlesysteem wordt opgetuigd. Wij zijn er faliekant tegen. We hebben naar aanleiding van de kabinetsappreciatie daar ook vragen over gesteld in het schriftelijk overleg. Daar is in onze ogen geen [...] geen antwoord [van minister Hugo de Jonge] op gekomen. Hij had net zo goed het nummer van het telefoonboek kunnen opschrijven. Dus, ik hoop echt dat mijn vragen van vorige week, dat die serieus behandeld worden."
Natuurlijk helpen we het Van Houwelingen hopen, maar ik vrees het ergste. Want dit kabinet heeft lak aan alles en iedereen, zelfs aan parlementariërs van de coalitiepartijen. Zie Omtzigt, Pieter.
Afijn, Van Houwelingen ging verder: "Als het om de Digital Green Pass gaat, de vraag aan onze minister is: waarom heeft het kabinet gekozen, want u zet in op een Digital Green Pass, waarom is niet gekozen voor geleidelijk aan wederzijds uitfaseren van de belemmeringen die er nu zijn? Is er ergens een proportionaliteitstoets gedaan om te kijken: is dit nog wel redelijk, wat hier gebeurt?"
Goede vraag, maar het antwoord daarop is natuurlijk: neen, dat is niet gedaan. Want dat vaccinatiepaspoort moet en zal er komen. Dat is internationaal al lang besproken. De Nederlandse regering gaat daar écht niet tegen in.
Daarnaast, zegt Van Houwelingen, heeft FVD nog een ander punt. Ze willen namelijk dat er een "horizonbepaling" komt. Dit houdt in dat er een limiet wordt gesteld aan het gebruik van zo'n coronapaspoort. "Dat het na een half jaar automatisch vervalt, zo'n Digital Green Pass," aldus de FVD'er.
En dan, tenslotte, FVD maakt zich bij monde van Van Houwelingen ernstig zorgen over dwang en drang van de vaccinatie. "Er mag natuurlijk nooit sprake zijn van directe of indirecte dwang." De minister belijdt hetzelfde standpunt te hebben. Maar, vraagt Van Houwelingen, kan de minister dan even definiëren wat het kabinet precies bedoelt met "dwang en drang?" Dus wanneer is er volgens de regering sprake van deze twee zaken? Een normaal mens vindt dat er toch echt sprake van is als je straks niet meer kunt reizen zonder vaccinatiepaspoort, of dat je als niet gevaccineerde een week in quarantaine moet als je een weekendje weg bent geweest, maar als gevaccineerde niet. Dan word je niet letterlijk gedwongen, maar er is natuurlijk wel degelijk sprake van drang. Met een 'r.'
Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!
Of dat paspoort er dus komt of niet: heel goed dat Van Houwelingen en zijn partij er bovenop zitten - al was het maar om de minister te laten zien dat we niet zo achterlijk zijn dat we niet door hebben welk kwalijk spel zij spelen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten