Kijk uit voor mannen met één gelakte nagel. Dit is namelijk wat het betekent

Kijk uit voor mannen met één gelakte nagel. Dit is namelijk wat het betekent

Zie je een man met een geverfde vingernagel? Dan weet je dat er trammelant in de wereld is...

Soms is het kleinste gebaar goed genoeg om te laten zien dat er iets echt volkomen loos is in de wereld. Neem bijvoorbeeld nu mannen die slechts één vingernagel lakken. Is dat een teken aan de wand, zoals een stip op de hand dat ook kan zijn? Recentelijk vertelden we namelijk dat een zwarte stip op een handpalm betekent dat een vrouw mishandeld wordt door haar man.

Maar de geverfde vingernagel gaat over iets nog indringenders. Iedere vingernagel staat namelijk voor een misbruikt kind. De geverfde vingernagels zijn een kleurrijke schreeuw om aandacht, want dit is hoe het begon. In Cambodja woont namelijk een meisje genaamd Thea. Als een reiziger genaamd Elliot met haar in gesprek raakt, komt hij achter haar hartverscheurende levensverhaal. Elliott vertelt:

"Thea's moeder koos ervoor om haar naar een weeshuis te sturen, in de hoop dat Thea een veilig onderkomen zou hebben na de dood van haar vader. Ze kreeg daar alles behalve dat. Ze was slechts acht jaar oud, maar Thea werd twee jaar lang elke dag verkracht door de directeur van het weeshuis - de man die juist werd geacht haar te beschermen."

12071036_107301019626535_1782046361_n
Maar als Thea bij Elliot was, kon ze alle ellende vergeten. Bij hem stond ze er altijd op dat zij de vingernagels van de mannelijke reiziger zou lakken. Zodat zij even zou vergeten wat voor een tragedie zich afspeelde bij haar thuis.

Het verhaal van Thea inspireerde Elliot zo, dat hij bij thuiskomst de organisatie Polished Man in het leven riep. Om met de gelakte vingernagels van mannen een stem te maken tegen de seksuele verkrachting en uitbuiting van kinderen. Hij roept alle mannen op om van 1 tot 15 oktober één vingernagel te lakken. Het liefst in een hele bonte kleur, zodat iedereen het kan zien.

10852697_627347454073068_2110909494_nVoor Thea! Maar niet alleen dat. Elliot betoogt namelijk dat mannelijk niet zit in of je je vingernagels wel of niet lakt, maar of je een verschil maakt in de wereld:

"Het zijn van een Polished Man betekent dat je agressief gedrag en taal aanpakt, zowel lokaal als wereldwijd. We hopen dat met het groeien van deze campagne, mannen ook een verandering teweegbrengen in de discussie over wat het betekent om een man te zijn - inclusief leiderschap, vriendschap en moed om anderen te helpen, in plaats van pijn te doen."

En zo is het ook. En geen letter daaraan is gelogen. Gelakte vingers tegen de uitbuiting van kinderen... laat ze maar komen!

12105039_887501274659385_1196352162_n

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties