shutterstock 1526111615

Klimaatmessias Timmermans presenteert megapakket aan maatregelen: 'Als dit lukt maakt mensheid een kans'

Geen categoriejul 16 2021, 18:00
Commissaris Frans Timmermans en voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen hebben woensdagmiddag hun megalomane plannen voor een groenere Europese Unie gepresenteerd. Volgens Timmermans is zijn megapakket aan maatregelen hard nodig, want anders "voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten".
Timmerfrans laat sowieso al geen kans onbenut om de noodzaak van zijn maatregelen te onderstrepen, maar trekt nu echt álles uit de kast.
Over de maatregelen, die neerkomen op: 'maak alles heel veel duurder en zwijg vooral over bij wie de rekening terechtkomt', doet de man een aantal forse uitspraken. Het zijn schoolvoorbeelden van populistische propaganda. Zijn meest absurde uitspraken uit dit artikel van NU.nl op een rijtje:
Natuurlijk geen woord over het feit dat er in Azië 600 kolencentrales bij worden gebouwd voor iedere kolencentrale die we in de Europese Unie sluiten. Of het feit dat alle CO2 die we de afgelopen jaren hebben bespaard niets heeft uitgehaald (PBL), omdat in andere delen van de wereld meer is uitgestoten.
Als we Timmermans moeten geloven dan kijken de grootste uitstoters van CO2 (In 2019: China (27 procent), Verenigde Staten (13 procent), India (7 procent), Rusland (5 procent) en Japan (3 procent)) naar de Europese Unie (8 procent) voor klimaatbeleid. Laat me niet lachen!
En wat gaat straks het effect zijn, met zo'n totaal ideologisch verblinde klimaatkabouter aan het roer, als de rest van de wereld alleen maar meer uit blijft stoten? Dan moet de Europese Unie nóg meer maatregelen nemen om dat te compenseren, waardoor alles nóg duurder wordt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Of een land als China maakt ineens een enorme inhaalslag met technieken en innovaties waar EU-landen alleen maar van kunnen dromen. Iets waar we tegen die tijd niet tegenop kunnen concurreren omdat we alles naar de gallemiezen hebben belast en onze fabrikanten/producenten het continent uit hebben gejaagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten