Knettergek: Diederik Samsom vindt de burkini 'een vorm van emancipatie'

Geen categorienov 21 2016, 13:40
Want emancipatie betekent nu 'onderdrukking van vrouwen.' Lekker hoor!
Als je je afvraagt hoe knettergek Diederik Samsom is, welnu, kijk maar eens naar deze foto van een recente PvdA-bijeenkomst. Op de foto zie je de standpunten van Lodewijk Asscher en Diederik Samsom. Op veel punten zijn ze het met elkaar eens, maar af en toe verschillen ze echt van mening.
Het grootste onderlinge meningsverschil heeft betrekking op de burkini en de hoofddoek. De knettergekke Samsom vindt die zaken namelijk "een vorm van emancipatie." I kid you not:
https://twitter.com/wouterdewinther/status/799947794379194368/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
Dan ben je dus echt helemaal van lotje getikt. Iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken weet namelijk dat moslimfundamentalisten willen dat een vrouw een hoofddoek of zelfs een bikini (en dus ook een burkini) draagt omdat vrouwen minderwaardig zijn. Het is hét teken van een patriarchale cultuur bij uitstek: de islamitische man heeft het voor het zeggen, de vrouw mag zich alleen zwaar verpakt in de publieke sfeer begeven. Doet ze dat niet, dan kan ze op zijn best op een pak slaag rekenen, en op zijn slechtst zelfs een op eerwraakje of twee.
Maar hé, zegt Samsom, dat is helemaal geen probleem! Welnee, er zijn immers vrouwen die er vrijwillig voor kiezen om onderdrukt te worden! En ja, dan is dat toch ook een vorm van emancipatie? Niets mis mee!
Gek, gekker, Diederik Samsom. Iets anders kan ik er niet van maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten