Knettergekke linkse krant: 'Het is de schuld van christenen dat moslims ongelovigen doden!'

Geen categoriemei 14 2017, 17:30
Want het ophangen, stenigen en anderzins vermoorden van ongelovigen is natuurlijk totaal niet islamitisch te noemen.
Onze linkse medemensen hebben veel hobby's - vandaar ook de term 'linkse hobby's - maar één van de meeste geliefde tijdsverdrijven is toch wel het wegkijken wanneer het om harde feiten gaat die desondanks niet in hun straatje passen. The Independent, een Brits doorgeefluik voor linkse wanideeën, maakt het deze keer echter wel héél erg bont door te beweren dat alle gruweldaden die zich in het Midden-Oosten afspelen eigenlijk de schuld zijn van de christenen.
Huh? Ja, leest het goed.
The Independent geeft Qasim Rashid, de woordvoerder voor de Amerikaanse Ahmadiyya Muslim Community USA een podium om zijn kijk op de misdaden die zich afspelen in het Midden-Oosten en daarbuiten uiteen te zetten. Hij komt tot de conclusie dat - verrassing! - het hard aanpakken van ongelovigen helemaal niet islamitisch is. Wat een verfrissende kijk op zaken toch weer.
Volgens Rashid zit het heel anders: de Islam is van oorsprong een zeer vredelievende religie, en Mohammed is helemaal geen voorstander van wat zich nu allemaal afspeelt. Dat het volgende in de Koran (9:5) staat doet hem natuurlijk weinig:

Kill the idolaters wherever you find them, and capture them, and blockade them, and watch for them at every lookout...

Die passage zal hij wel uit zijn boek hebben gescheurd ofzo. Maar we gaan verder: volgens hem was de vroegere moslim aardig tolerant richting leden van andere geloven, maar hebben de christenen hen vervolgens geleerd om blasfemie stevig aan te pakken. Hoe dat zit? Nou, zo dus:

Blasphemy laws historically began in Christian Europe as a means to prevent dissent and enforce the church’s authority. They were exported to Muslim majority nations via British imperialism. Today, just about every Muslim majority nation that has blasphemy laws can trace them back to British statute from centuries prior.

Op zich zit hier wel een kern van waarheid in: natuurlijk hadden wij hier vroeger ook zeer strenge regels die godslastering en afvalligheid moesten tegengaan, en veel van die wetten zijn inderdaad via het kolonialisme verspreid. Toch is hier iets geks aan de hand: in die christelijke landen worden al tijden geen ongelovigen meer onthoofd, gestenigd of op de brandstapel gegooid, terwijl dat soort praktijken nog aan de orde van de dag zijn in de islamitische wereld. Allemaal de schuld van het Christendom natuurlijk!
De waarheid is dat wij hier in het verre verleden inderdaad ook niet al te vriendelijk waren richting mensen met een ander geloof. Het verschil zit hem er echter in dat christenen - en joden - dit soort geweld allang hebben afgezworen, terwijl moslims dit nog steeds grotendeels weigeren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Islam niet ooit een soortgelijke transformatie naar een echt vreedzame religie kan doormaken, maar dat lijkt de tijd zeker nog niet rijp voor.
Niet vergeten dus mensen: als je ooit nog eens een steniging, onthoofding of het afwerpen van een gebouw van een ongelovige ziet, word dan vooral boos op je christelijke buurman. En leg vooral niet de schuld bij de mensen die die daden uitvoeren, want dat mag niet van uw linkse medemens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten