Knoops wil 6474 getuigen oproepen in 'Minder Marokkanen'-rechtszaak Wilders

Geen categorienov 30 2018, 19:00
Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden maar Wilders is nog steeds niet van het gedoe om zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak af. Zijn advocaat gooit daarom nu álles in de strijd en wil alle 6474 mensen die aangifte deden oproepen als getuigen. Dat meldt het AD.
Wilders was twee jaar geleden dan wel veroordeeld maar kreeg geen straf. Het was voor hem echter een principe kwestie, hij wilde van zijn veroordeling af en dus ging hij in hoger beroep.
Het doel van advocaat Knoops is om allerlei onregelmatigheden bij het aangifteproces aan te tonen. Aangiftes zouden zijn voorgedrukt en werden als reclamefolders uitgedeeld. Hij wil van alle 6474 mensen weten in welke omstandigheden zij aangifte hebben gedaan. Knoops is van mening dat het gerechtshof van Den Haag al snel tot de conclusie kan komen dat de strafvervolging van Wilders ongeldig is.
Ook wil de advocaat van Wilders helder krijgen of Ivo Opstelten, toenmalig minister van Justitie, invloed heeft proberen uit te oefenen op deze zaak. Hij zou het OM onjuist hebben voorgelicht waardoor het OM als niet-ontvankelijk kan worden beschouwd.
Het is dus al met al een behoorlijke stunt maar er ligt wel een aardige grondslag voor. Grapperhaus bevestigde gisteren in antwoorden naar de Tweede Kamer dat de hoogste baas van het OM wel degelijk contact heeft gehad met de toenmalig minister van Justitie. Grapperhaus ontkent weliswaar dat hierbij sprake is geweest van beïnvloeding maar dat is natuurlijk aan de rechter om over te beslissen.
Maandag wordt de zaak voortgezet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten