Koenders uit medeleven voor slachtoffers Zaventem, maar maakt een pijnlijke verspreking

Geen categoriemrt 25 2016, 10:17
Onder de doden zijn drie Nederlanders.
Minister Koenders bevestigt vandaag vanuit Indonesië, waar hij op werkbezoek is, dat er drie Nederlanders zijn omgekomen bij de aanslag op het Brusselse vliegveld Zaventem. Het betreft een broer en zus uit Maastricht, die woonachtig zijn in de Verenigde Staten, en een 41-jarige vrouw uit Deventer. Koenders:

"Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Ik wens hen veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies. Het is afschuwelijk dat deze mensen door de willekeur van terreur zijn gedood"

Wat Koenders daarna zei, was onbedoeld pijnlijk:

‘Terrorisme kent geen grenzen en geen enkel mededogen. Dat laten de aanslagen van dinsdag in Brussel opnieuw zien."

Terrorisme kent geen grenzen? Ja, omdat de Nederlandse grens zo lek als een mandje is! De kans is groot dat de Brusselse aanslagplegers hun gruwelijke terreurdaad veel moeilijker hadden kunnen plegen als er in Europa gewoon fatsoenlijke grenscontroles waren. Zo is Ibrahim el-Bakraoui vorig jaar op 14 juli in Nederland geweest, nadat hij was uitgezet door de Turkse autoriteiten. De extremist kon gewoon doorreizen naar België, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd.
Ook na de aanslagen in Parijs werd het falen van grenscontroles keihard duidelijk: Salah Abdeslam kon vanuit Parijs gewoon naar Brussel rijden, en zich daar maandenlang verschuilen, terwijl even daarvoor de gruwelijkste aanslagen in jaren hadden plaatsgevonden.
Tja, als je grenscontroles een grap zijn, kent terrorisme inderdaad geen grenzen. Hoog tijd dat we terrorisme wél grenzen laten kennen: er moeten weer strenge grenscontroles komen aan de Nederlandse grenzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten