Poetin is stomverbaasd: Kerry draagt zijn eigen koffer!

Geen categoriemrt 25 2016, 11:00
Een komisch voorval aan het begin van een serieuze ontmoeting op het Kremlin.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry bracht deze week een bezoek aan Rusland om te spreken met president Poetin. Bovenaan de agenda: Syrië. Kerry wil Poetin overhalen om op te houden met zijn steun aan dictator Assad, zodat een transitie naar een andere regering mogelijk wordt. Zeer serieuze zaken dus.
Maar temidden van die serieuze besprekingen, maakte Poetin een komische opmerking. Nadat hij Kerry officieel had verwelkomd, zei de Russische leider het volgende:

"Vandaag, toen ik de beelden zag dat u het vliegtuig uitkwam en uw eigen bagage droeg, was ik een beetje van slag. Aan de ene kant is het best een democratische handelswijze, maar aan de andere kant dacht ik, waarschijnlijk gaat het niet zo goed met de Verenigde Staten en is er niemand om de minister van Buitenlandse Zaken te helpen met het dragen van zijn bagage."

Een interessante observatie van Poetin. Kennelijk zou hij het niet in zijn hoofd halen om zijn eigen koffers te dragen, iets wat Kerry zonder problemen doet. De Russische president speculeerde ook nog even over de reden dat Kerry zijn eigen bagage sleepte:

"Ik begrijp dat jullie economie oké is. Ik bedoel er zijn geen – er is geen vertraging. Toen dacht ik dat het iets was in die koffer van u, wat u niemand anders zou toevertrouwen. Waarschijnlijk heeft u wat geld meegenomen om te onderhandelen over belangrijke zaken."

Toen Kerry het woord nam, ging hij direct in op de speculaties van Poetin:

"Dank u wel, Mr. President. Wanneer we een privé-moment hebben, zal ik u laten zien wat er in mijn koffer zit. En ik denk dat u verrast zult zijn – op een goede manier."

Mysterieus! Wat zou er in de koffer van Kerry zitten? Hoogstwaarschijnlijk maakte de Amerikaanse minister een grapje en zitten er alleen wat papieren in, maar het zou zomaar eens kunnen dat hij een mooie fles Amerikaanse bourbon whiskey voor de Russische leider heeft meegenomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten