Gênante blunder: Britse krant "eert" Johan Cruyff met verkeerde foto

Geen categoriemrt 25 2016, 12:33
Van alle blunders die je kunt maken, is een blunder rond een overleden persoon toch altijd wel het domst.
Het overlijden van Johan Cruyff is een enorm verlies voor Nederland en de wereldwijde voetballerij. In Cruyff is een grootheid heengegaan, een absolute sportlegende. Het is dan ook niet meer dan normaal dat zijn beeltenis vandaag de voorpagina's van vele kranten sierde – niet alleen in Nederland, maar internationaal.
Helaas gaat dat niet altijd goed. Door een domme fout van de Britse krant The Guardian verwerd hun eerbetoon aan Cruyff tot een gênante vertoning. De krant plaatste namelijk niet een foto van Cruyff, maar van Rob Rensenbrink op de voorpagina. Rensenbrink speelde samen met Cruyff in het Nederlands elftal, en had ook halflang haar, maar is in de verste verte niet zo'n legende als Cruyff. Ook is Cruyffs beroemde nummer 14 niet op zijn broek te zien:
https://twitter.com/football_oranje/status/713141548582625280
Als je iemand eert, doe het dan goed! En gebruik niet de verkeerde foto, want daar is weinig eer mee te behalen. Inmiddels heeft The Guardian de verkeerde foto vervangen, maar pas nadat Twitter massaal kritiek uitte op de domme vergissing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten