Duits spoorbedrijf voert aparte vrouwenwagons in. "Maar het heeft niets met aanrandingen te maken!"

Geen categoriemrt 25 2016, 13:31
Het bedrijf beweert dat het niets te maken heeft met de aanrandingen door asielzoekers in meerdere grote Duitse steden.
Het Duitse spoorwegbedrijf Mitteldeutsche Regiobahn heeft controverse veroorzaakt door een opvallende beleidswijziging. Op de route tussen Leipzig en Chemnitz zullen de treinen voortaan rijden met enkele compartimenten waar alleen vrouwen welkom zijn. Het bedrijf gaat hiermee landen als Egypte en Indonesië achterna.
Op sociale media ontstond beroering over het plan – velen betitelden het als discriminerend jegens mannen, en anderen menen dat de maatregel is ingevoerd naar aanleiding van de aanrandingen door asielzoekers die enkele maanden geleden grote opschudding veroorzaakten bij onze Oosterburen. Het spoorbedrijf zag zich genoodzaakt om op de ophef te reageren, en te ontkennen dat de maatregel te maken heeft met aanrandingen:
https://twitter.com/MDRINFO/status/712970700387180544
Het zou gewoon een extra service naar de reiziger zijn. Maar waarom zou er behoefte zijn aan zo'n service? Sinds wanneer willen vrouwen zich afzonderen in eigen, aparte wagons? Als er werkelijk vraag is naar zo'n dienst, lijkt het mij duidelijk dat dit voortkomt uit angst. Angst voor aanrandingen en seksuele intimidatie. Het bedrijf kan dan wel beweren dat het er niets mee te maken heeft, maar het heeft er natuurlijk alles mee te maken.
De feiten zijn zonneklaar: na de massale aanrandingen door asielzoekers tijdens Oud en Nieuw, zijn Duitse vrouwen zo bang geworden voor seksueel geweld dat er nu vraag is naar aparte wagons voor vrouwen. Terug in de tijd, dankzij asielzoekers die zelf een middeleeuwse opvatting over vrouwen hebben, en uit landen komen waar een volledige scheiding tussen mannen en vrouwen de dagelijkse praktijk is. Merkel wordt bedankt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten