Nederlandse Koerden demonstreren tegen ISIS

Geen categoriejul 26 2014, 12:45
Zo kan het dus ook.
Nederlandse Koerden gaan vanavond in Den Haag demonstreren tegen de jihadisten van ISIS. Ze roepen vanavond Nederland op om de Koerden in Syrië en Irak te steunen tegen de terreur van ISIS. ISIS streeft, zoals bekend, een streng-islamitisch kalifaat na. De terreurgroep die alle niet-soenni's afmaakt heeft begin deze maand zelfs al een kalifaat uitgeroepen in veroverd gebied in Irak en Syrië.
De demonstratie begint om 18:00 uur in de Haagse wijk Transvaal. De demonstratie, georganiseerd door de Federatie Koerden in Nederland, wordt op Facebook aangekondigd als een anti-ISIS-demonstratie:

Koerden in Nederland demonstreren aankomende zaterdag 26 juli in Den Haag tegen de doodseskaders van ISIS. Koerden roepen Nederland op om Koerden in Syrie te steunen tegen de aanvallen van ISIS. (...) Vanaf 2 juni heeft ISIS de aanval ingezet tegen de Koerdische regio (Kobane) met wapens en middelen die ze hebben verworven in Irak. De Koerden hebben zich tot op heden succesvol verweerd tegen deze aanvallen, maar hoe lang houden ze dit alleen vol. De Koerden in Syrië hebben de steun nodig van allen die vrijheid, democratie en mensenrechten steunen in het Midden-Oosten. De Koerden in Nederland organiseren op 26 juli een demonstratie tegen de gruwelijkheden en massaslachtingen van ISIS tegen de Koerden en andere minderheden.

Nog een belangrijk citaat: "De Koerden in Syrie strijden nu al langer dan een jaar tegen ISIS en andere jihadistische groeperingen. Deze groeperingen zijn niet alleen een gevaar voor de Koerden maar ook een gevaar voor Nederland. Andere opvattingen en religieuze denkbeelden dan die van de ISIS, worden beantwoord met massa-executies, mishandelingen, ontvoeringen en volkerenmoord."
Dat is nog eens lef hebben, twee dagen na de anti-Joodse pro-ISIS-demonstratie die compleet uit de hand liep. De Koerden streven al heel lang een eigen staat na. Dat is ze nog niet gelukt, maar door het uiteenvallen van Syrië en Irak - mede dankzij de opmars van ISIS - komen de Koerden steeds een stapje dichterbij onafhankelijkheid.
Vanavond dus een demonstratie tegen ISIS. Eigenlijk zou heel Nederland naar Den Haag moeten komen om mee te demonstreren, want zoals de Koerden terecht opmerken: ISIS is niet alleen een groot gevaar voor de Koerden die in het Midden-Oosten wonen, maar ook voor het vrije Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten