Komt vrouwelijk okselhaar weer in de mode?

Geen categoriejun 14 2015, 14:00
Deze zomer doemt er een nieuwe trend op. Eentje op het gebied van lichaamsverzorging: het laten staan van okselhaar.
De Amerikaanse artiest Miley Cyrus toonde twee weken geleden aan de wereld een bijzonder modestatement, wat sinds de jaren '70 eigenlijk al niet meer door grote groepen modebewuste mensen gemaakt is: ongeschoren oksels. Vrouwelijke ongeschoren oksels om precies te zijn. Miley Cyrus is al enkele maanden bezig om een flinke bos onder haar armen te kweken:
En ook zangeres Madonna haakte hier op in. En De Telegraaf meent nu zelfs dat we in navolging van die beroemdheden een trend moeten zien:
"Okselhaar is bij vrouwen al een langer lopende beweging", vertelt trendwatcher Lieke Lamb aan De Telegraaf. "Het staat voor de echt- en eigenheid van vrouwen."
Tegenstand komt niet alleen van mannen, maar ook vrouwen. Veel vrouwen vertelden de krant dat ze okselhaar bij vrouwen niet hygiënisch eruit vinden zien, en bovendien zou het stinken. Ook vinden veel dames dat okselhaar er überhaupt niet uitziet bij een vrouw, en dat dit echt alleen bij mannen kan.
Toch denkt Lamb van De Telegraaf dat die weerstand een kwestie van tijd is.
Ondanks de kritiek is trendwatcher Lamb ervan overtuigd dat we over een paar jaar allemaal ons okselhaar laten groeien. "Het begint met discussiëren en choqueren, maar over een paar jaar is het okselhaar bij vrouwen volledig geaccepteerd en gaan we het gewoon in het straatbeeld zien.
Maar wat vind jij van okselhaar bij vrouwen? Wordt dat dé zomertrend van 2015, of is dit een tijdelijke hype. En vind je überhaupt stoer en onafhankelijk van vrouwen, of juist ves?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten