Krankjorum! Gewapende overvallen op winkels weer toegenomen

Krankjorum! Gewapende overvallen op winkels weer toegenomen

Wat is Nederland toch een gaaf land! Als journalist krijg je te maken met bedreigingen, agenten worden knock-out geslagen en als je een eigen winkeltje hebt, dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met gewapende overvallen. Zo komt de Telegraaf vandaag met het nieuws dat het aantal gewapende overvallen op winkels weer is toegenomen.

In de eerste acht maanden van het jaar 2018, werden er 172 winkelovervallen gepleegd. In dezelfde periode van dit jaar, is dit aantal gestegen naar 186, zo baseert de 'krant van wakker Nederland' zich op cijfers van Detailhandel Nederland. En dan staan we nog maar aan het begin van de periode waarin misdrijven zoals overvallen het meest voorkomen, namelijk tussen de maanden oktober en december. Bert van Steeg, adjunct-directeur van de belangenvereniging van winkeliers, luidt dan ook de noodklok.

"Waar we in 2018 tot en met augustus nog 172 winkelovervallen telden, daar zien we nu al een fikse toename terwijl de zogenoemde donkere dagen nog moeten komen. Dat is de periode oktober tot december waarin we te maken krijgen met de meeste misdrijven."

Er is echter één lichtpuntje in de duisternis te bespeuren: Rotterdam. Alleen in de havenstad was er een afname te zien van 96 naar 81. In steden als Amsterdam, Eindhoven, Amersfoort, Groningen, Tilburg, Den Haag en Venlo is dit aantal gestegen.

Winkelier Jan Wijnand van Loenen heeft zo'n tragedie als een overval aan den lijve ondervonden. De dader is gelukkig gepakt, maar Van Loenen is het vertrouwen in de rechtsstaat volledig kwijtgeraakt.

"De eis was 24 maanden celstraf", sombert van Loenen, "maar na een half jaar liep meneer alweer vrij rond. Mijn vertrouwen in de Nederlandse rechtstaat is volledig verdwenen. Want ook winkeldiefstal is zo'n vergrijp waar niets tegen gebeurt. Ik doe geen aangifte meer en los het zelf op als ik iemand betrap. Ik kan mijn tijd wel beter gebruiken."

PVV'er Lilian Helder kon het niet nalaten om een tweet te plaatsen na aanleiding van dit Telegraaf-artikel en deelde een kleine sneer uit aan minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

"Na een half jaar liep de dader al weer vrij rond. Heel begrijpelijk dus dat de winkelier geen aangifte meer doet. En zo kan minister @ferdgrapperhaus weer zeggen dat de geregistreerde criminaliteit daalt.... En erger: minder politieagenten hiervoor beschikbaar"

Wat is Nederland toch een gaaf land, hé!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
geweld winkels overvallen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties