Kritiek op Messi, maar niet van Cruijff

Geen categorieapr 11 2014, 18:00
Zes kilometer.
Lionel Messi had onlangs tegen Atletico Madrid echt een enorme offday. Hij kwam bijna niet voor in het spel en liep tijdens de wedstrijd maar zes kilometer, wat twee keer zo weinig is als, bijvoorbeeld, matchwinner Koke van de ploeg uit Madrid.
Daarom kreeg de beste voetballer ter wereld best wat kritiek te verwerken. Zo zou hij bewust weinig doen omdat hij wil vertrekken. Johan Cruijff vindt dat onzinnig:

"Die mensen hebben een gebrek aan gezond verstand", zegt Cruijff tegen El Mundo Deportivo. "Drie weken terug in El Clásico was hij nog de beste ter wereld. Nu kan hij er plotseling helemaal niets van. Hij heeft de mentaliteit van een straatvoetballer. Messi wil altijd winnen en is altijd bezig zichzelf te ontwikkelen. Waarom zou zo'n speler willen vertrekken?"

Cruijff geeft Messi dan ook niet de schuld, maar de clubleiding: "Het moet anders. Dit is niet mijn Barcelona. Neymar is het slachtoffer van geld, zijn management en de club. Hoe is het mogelijk dat een 21-jarige speler meer verdient dan voetballers van dertig, die alles al hebben gewonnen? De club moet leren van dit soort fouten."
Dat is allemaal waar: Neymar is in een onfortuinlijke positie gebracht... maar daar hij zichzelf ook voor te danken. Hij had genoegen moeten nemen met minder waardoor hij in zijn rol had kunnen groeien. Nu moest hij echter onmiddellijk een absolute topper zijn: Messi's gelijke, eigenlijk.
Voor de rest moeten mensen niet zo zeuren over Messi. Die loopt bijna nooit veel. Hij drentelt wat rond, krijgt de bal, en doet opeens iets fantastisch. Zo doet hij dat al jaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten