Zomer, zon, maar zonder zweet

Geen categorieapr 11 2014, 17:45
Voor deze ene keer: praktisch advies.
Peter R. de Vries blijft al jaren in gebreke. Hij vertelt ons sinds mensenheugenis over criminelen die hij bij de politie 'op een presenteerblaadje' aanlevert, leert ons tuigh te herkennen en gaat tot het gaatje om criminelen te pakken. Maar hij vertelt ons nooit hoe je er snel achterkomt of je met een onbetrouwbaar persoon te maken hebt. Gewoon alledaags advies voor de nietsvermoedende sufburger ontbreekt. En hup, daar gaat de toekomstige erfenis weer, doordat oma zich liet strikken door charity muggers. We moeten weten wanneer we met malafide mensen te maken hebben.
Hoewel ik u geen uitputtende lijst van aanwijzingen kan geven, kan ik u wel vertellen dat mensen die op een plakkend hete zomerdag een wollen pak dragen dat geen 'fresco' is, ofwel begrafenisondernemers, ofwel niet te vertrouwen zijn. Hoe ik dit weet? Nou, de pakdragende man (pleonasme) heeft in de zomer één prioriteit: zo koel mogelijk blijven. Wie dat niet probeert, voert iets in zijn schild. Maar hoe draagt u nu een pak met dertig graden, zonder dat uw organen vloeibaar worden? De Heilige Drieëenheid van Pasvorm, Stof en Constructie biedt uitkomst. Stof is in dit geval belangrijk, want pasvorm en constructie (afgezien van binnenwerk) beïnvloeden de aggregatietoestand van uw organen niet erg sterk. Stof is alles.
Een goede vriend vertelde me vandaag dat hij erover nadacht om een zomerpak te kopen. Hij vroeg me wat voor stof ik aanraadde. Katoen of linnen, was mijn eerste antwoord. Maar toen bedacht ik me dat ook katoen nauwgeweven of linnen zwaar kan zijn. Niet ideaal voor een zomerpak. Waar het om gaat, is dat het pak uw lichaamswarmte niet isoleert, maar doorlaat. De stof moet ademen. En dan speelt het weefsel een grote rol. Uw pakstof moet niet nauw- maar breed geweven zijn. Als u het richting de zon houdt, ziet u de straaltjes licht er doorheen. Hoe breder geweven, hoe ademender. 
Met zo'n pak spendeert u de zomers in stijl op gazons en gala's zonder te figureren in programma's met een vreemde voice-over en ex-snor die u op een presenteerblaadje probeert te proppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten