Kruidvat en Trekpleister stoppen terecht met de verkoop van sigaretten

Kruidvat en Trekpleister stoppen terecht met de verkoop van sigaretten

De bedrijven willen niet meer meewerken aan het verwekken van kanker bij consumenten.

Goed nieuws uit de 'supermarktwereld': Kruidvat en Trekpleister hebben besloten om geen sigaretten meer te verkopen. CEO Gerard van Breen van A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van beide ketens, legt uit:

"We kunnen het eigenlijk gewoon niet meer maken. Gezondheid neemt een steeds belangrijkere plaats in in onze winkels. Tabak past daar gewoon niet meer bij."

De reden dat die winkels sigaretten verkopen is dat ze voortkomen uit de supermarkt-wereld. In de loop van de jaren zijn Kruidvat en Trekpleister zich steeds meer gaan richten op verzorgingsproducten en op producten die de mens gezonder maken. Het moge duidelijk zijn dat sigaretten daar niet meer bij passen.

Een prima besluit, maar de bedrijven zijn nog niet klaar. Kruidvat sluit zich namelijk ook aan bij Alliantie Nederland Rookvrij dat tot doel heeft om heel Nederland uiteindelijk sigaretvrij te maken. Uiteindelijk hoopt Kruidvat dat andere supermarkten hierdoor overtuigd worden om sigaretten ook in de ban te doen.

Want ja, dat is wel nodig. Als je een sigaret op de juiste manier gebruikt -- zoals die bedoeld is -- vergiftig je jezelf. Je maakt je longen kapot en bent dagelijks bezig om jezelf kanker te bezorgen. Dat is het logische gevolg van het juiste gebruik van dit product. Of je nou 'een beetje' rookt of 'best veel,' in beide gevallen geldt dat de sigaret inherent ongezond is. Er is geen "gezonde" of "niet-kwalijke" dosis.

Weg met de sigaret!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer