Kurkdroge Duitse minister Heiko Maas herinnert Europa: 'migranten redden ist pflicht'

Kurkdroge Duitse minister Heiko Maas herinnert Europa: 'migranten redden ist pflicht'

En hoe kan het ook anders of Maas is een linkse politicus van de Duitse SPD. Een soort PvdA zonder humor dus. De minister van Buitenlandse Zaken uitte zich gisteren kritisch over het optreden van de Italiaanse ordediensten tegenover migrantenreddingsschip Sea-Watch 3. Jammer genoeg sluiten de woorden van Maas echter niet aan bij de realiteit. Hij is een dromer.

Zo vindt Maas de aanpak van de Italianen bij Lampedusa niet oké.

Volgens Maas heeft namelijk iedereen de plicht om migranten uit zee te redden. Waar het echter mis gaat in de gedachtestroom van Maas is dat hij denkt dat men behalve het redden van migranten ook verplicht is hen op te nemen in de Europese gemeenschappen.

Voor het redden van de migranten van afgelopen week is het bijvoorbeeld onnodig naar Italië af te reizen. Het redden van mensen uit het water en hen vervolgens naar Europa vervoeren zijn twee losstaande activiteiten. Maar Maas doet alsof zijn neus bloedt. Na het meest recente incident met de bootmigranten van Sea-Watch zou je toch denken dat de linkse Duiters hun toon wel zouden matigen, maar niets is minder waar. Maas heeft echter ongelijk. Landen zijn niet verplicht om geredde migranten op te nemen in hun gemeenschappen. Wel zijn mensen verplicht om elkaar te redden uit zee wanneer men drenkelingen ziet dobberen. Maar dat laatste is geheel iets anders dan het eerste.

Deze zogenaamde spraakverwarring van Maas -waarbij hij suggereert dat Salvini ook tegen het redden (!) van migranten is- lijkt bewust. Net als in de linkse media voortdurend wordt geïmpliceerd dat het weigeren van Sea-Watch 3 bij de haven hetzelfde is als 'niet redden uit zee'. Maar dat is natuurlijk onzin. Salvini beseft zich dit en is boos op de Nederlandse regering. Het kabinet doet namelijk helemaal niets tegen Sea-Watch 3. Maar dat hoeft Nederland ook niet te doen. Het is aan Italië om het schip te weigeren bij de haven.

Niemand heeft er problemen mee als er migranten uit zee worden gered, maar zet ze niet af in de haven waar ze -illegaal- naartoe reizen. Dan zijn de migranten gewoon gered en worden problemen rondom het aanmeren van de reddingsschepen voorkomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties