Kwalificatie Grand Prix van Mexico: Max Verstappen moet genoegen nemen met vijfde tijd, maar prima uitgangspositie voor morgen

Geen categorienov 10 2018, 20:00
Niet wat hij gehoopt had... maar zeker ook geen slecht resultaat.
Hoewel het Max prima afging tijdens de vrije trainingen én de eerste kwalificatiesessie moest de Nederlandse coureur uiteindelijk toch genoegen nemen met een relatief magere vijfde plek. Hij was sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar kon niet op tegen Lewis Hamilton (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Raikkonen (Ferrari).
Het goede nieuws? Deze kwalificatie geeft de burger wel degelijk moed voor morgen. Tijdens de race zijn de Red Bulls namelijk altijd beter dan in de kwalificatie. Zowel Ferrari als Mercedes kunnen in de kwalificatie gebruik maken van een power-mode. Red Bull kan dat niet (dank je, Renault). Tijdens de race hebben Ferrari en Mercedes echter niets aan die kwalificatie-modus. Een verschil van een paar tienden in de kwalificatie is daarom vaak wel te overbruggen in de race zelf, niet in de laatste plaats omdat de strategie van Red Bull vaak erg sterk is.
Wat dat betreft is het hoopgevend dat het verschil tussen Hamilton en Kimi Raikkonen in het tweede gedeelte van de derde kwalificatiesessie meer dan vier tienden was. Dat is namelijk ook het verschil tussen Max en Hamilton. De kans is dus groot dat Raikkonen slechts één topronde had... maar eigenlijk niet écht sneller is dan Max.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten