Kwalificatie Grand Prix van Mexico: Max Verstappen moet genoegen nemen met vijfde tijd, maar prima uitgangspositie voor morgen

Kwalificatie Grand Prix van Mexico: Max Verstappen moet genoegen nemen met vijfde tijd, maar prima uitgangspositie voor morgen

Niet wat hij gehoopt had... maar zeker ook geen slecht resultaat.

Hoewel het Max prima afging tijdens de vrije trainingen én de eerste kwalificatiesessie moest de Nederlandse coureur uiteindelijk toch genoegen nemen met een relatief magere vijfde plek. Hij was sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar kon niet op tegen Lewis Hamilton (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Raikkonen (Ferrari).

Het goede nieuws? Deze kwalificatie geeft de burger wel degelijk moed voor morgen. Tijdens de race zijn de Red Bulls namelijk altijd beter dan in de kwalificatie. Zowel Ferrari als Mercedes kunnen in de kwalificatie gebruik maken van een power-mode. Red Bull kan dat niet (dank je, Renault). Tijdens de race hebben Ferrari en Mercedes echter niets aan die kwalificatie-modus. Een verschil van een paar tienden in de kwalificatie is daarom vaak wel te overbruggen in de race zelf, niet in de laatste plaats omdat de strategie van Red Bull vaak erg sterk is.

Wat dat betreft is het hoopgevend dat het verschil tussen Hamilton en Kimi Raikkonen in het tweede gedeelte van de derde kwalificatiesessie meer dan vier tienden was. Dat is namelijk ook het verschil tussen Max en Hamilton. De kans is dus groot dat Raikkonen slechts één topronde had... maar eigenlijk niet écht sneller is dan Max.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties