snapshot

Lachertje! Half jaartje cel wegens trainen voor terreuraanslag

Geen categorieokt 11 2019, 16:00
Een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens het trainen voor een terreuraanslag. Dat zal de twee 'Brabantse' broers een lesje leren. Wat een daadkrachtig optreden van het Nederlandse rechtssysteem!
Souliman (31) en Khalid A. (27) zaten in jihadistische chatgroepen, zijn IS-aanhangers, hadden handleidingen voor het maken van bommen én hadden connecties met een opgepakte terrorist. Het enige probleem? Concrete plannen hadden ze nog niet en dus was er ook nog geen materiaal ingekocht.
In het artikel wordt duidelijk dat de AIVD en het Openbaar Ministerie informatie met elkaar deelden over de twee broers. Met andere woorden: ze verschenen op de radar. Maar waar verder geen verontwaardiging over wordt geuit (of überhaupt informatie over wordt gegeven) is het feit dat zij voor slechts een half jaar de cel in gaan.
Het lijkt mij toch echt véél beter als ze strakker in de gaten zouden worden gehouden zodat ze wél concrete plannen hadden ontwikkeld en dicht bij het in elkaar knutselen van een bom waren geweest. Dan was de celstraf namelijk vele malen hoger geweest en heeft de celstraf ook daadwerkelijk zin. Wat er nu dreigt te gebeuren is dat beide broers alleen maar bozer worden op de maatschappij en zodra ze vrij zijn zo snel mogelijk uit beeld proberen te verdwijnen. Het is dan maar een kwestie van tijd voor ze ergens opduiken en heel veel schade zouden kunnen aanrichten. Flink gestuntel van het Nederlandse rechtssysteem dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten