LAF! 85-jarige vrouw beroofd en zwaar mishandeld bij smerige straatroof in Eindhoven

Geen categorienov 18 2018, 18:00
Het is te triest voor woorden.
Het is ongelooflijk, maar blijkbaar lopen er zielige figuren rond in ons land die hun hand er niet voor omdraaien om hoogbejaarde dames a) te overvallen en b) ook nog eens zwaar te mishandelen. Dat overkwam een 85-jarige dame gisteren namelijk op het Cassandraplein in Eindhoven. De politie is, en dit zal niemand verbazen, op zoek naar de dader.
Volgens De Telegraaf liep de vrouw gisteren rond 19:00 terug naar huis. Ze was een tijdje bij haar kaartclub geweest. Opeens werd ze bij een rij huizen aan het Cassandraplein overmeesterd door een sterke man. De volidioot schopte haar meerdere keren tegen het hoofd. Logischerwijze was de vrouw ongelooflijk bang. Godzijdank had ze het besef om het keihard op een gillen te zetten. Ze schreeuwde om hulp. Twee voorbijgangers boden haar eerste hulp -- terwijl ze hevig bloedend op de grond lag. De dader was al weggerend -- zonder zijn buit, overigens.
De politie is woest. Een woordvoerder laat weten:

"Het is verschrikkelijk wat deze vrouw is overkomen. Het gevoel van veiligheid is een onschuldige vrouw afgepakt door deze laffe actie. Wij doen er alles aan om de dader op te sporen en roepen iedereen op om informatie met ons te delen."

Laten we in vredesnaam hopen dat de dader heel snel in zijn kraag gevat wordt. Dit soort figuren mogen niet vrij op straat rondlopen, al was het omdat het slachtoffer het de volgende keer misschien met de dood moet bekopen.
Maar ja, ook dit hebben we als Nederland zijnde onszelf aangedaan. Ouderen worden massaal aan hun lot overgelaten, terwijl criminelen met van alles en nog wat wegkomen. Maar al te vaak geeft te politie aan "geen tijd" te hebben voor het oplossen van zaken -- met name van diefstal. Criminelen weten dat ook en gaan daardoor steeds verder, wetende dat hun pakkans gering is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten