Laurence Stassen: "Politiek, financieel en organisatorisch ziet VNL te weinig ambities om door te gaan"

Geen categoriejun 18 2017, 7:30
Zoals wij gisteren al voorspelden heeft de ALV van VNL besloten om de partij op te heffen.
Partijvoorzitter Laurence Stassen sprak de VNL'ers gisteren toe, niet alleen om ze te danken voor hun steun, maar ook om uit te leggen waarom zij, Johan Driessen, Louis Bontes en Joram van Klaveren geloofden dat het tijd was om de partij op te heffen. In één zin kwam die uitleg hierop neer:

"Zowel politiek, financieel als organisatorisch ziet de partij te weinig reële ambities om door te gaan."

En gelijk hebben ze, natuurlijk. Ik had VNL écht een paar zetels gegund, maar toen die missie mislukte was al meteen duidelijk dat de partij er maar beter mee op kon houden, ook al omdat een andere nieuwe rechtse uitdager wél succesvol was gebleken: Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Het gat op rechts wordt, in ieder geval voorlopig, echt gevuld door die partij. Oud-VNL-lijsttrekker Jan Roos gaf dat afgelopen week ook al, en geheel terecht, aan.
Jammer, maar helaas. Ze hebben het geprobeerd, maar het mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het de kiezer die beslist welke partijen en mensen in de Tweede Kamer komen. Wij kunnen vanaf de zijlijn roepen dat CPB-berekeningen belangrijk zijn, dat een nieuwe partij een geweldig program heeft, maar als die partij om wat voor reden dan ook tóch niet aanslaat in het land is het alsnog einde oefening. Zo ook VNL. Het was een mooi project, maar helaas, missie gefaald. Dan is het game over en je focussen op andere manieren om het land een beetje vrijer en rechtser te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten