Leden radicaal rechts Voorpost krijgen halfjaar celstraf vanwege spandoek 'Stop islamisering'

Leden radicaal rechts Voorpost krijgen halfjaar celstraf vanwege spandoek 'Stop islamisering'

Wilders houdt een toespraak temidden van landbouwwerktuigen op het Malieveld. Bron: Screenshot YouTube.

Vier leden van de Belgische afdeling van de extreemrechtse actiegroepering Voorpost krijgen een half jaar celstraf vanwege een spandoek. Dat bericht Het Nieuwsblad. De rechtbank in het Vlaamse Mechelen kwam vandaag tot dat besluit, en oordeelde dat de vier activisten zich schuldig hadden gemaakt aan aanzetten tot haat en geweld. De veroordeelden toonden namelijk een doek met de tekst 'Stop islamisering.'

Tijdens het proces verwees het Belgische Openbare Ministerie verwees naar de Tweede Wereldoorlog, en stelde dat uitingen zoals het spandoek van Voorpost zouden kunnen leiden tot nieuwe genocides. De advocaten van de verdachten voerden aan dat zij de islam als geheel niet wilden verbannen, maar alleen de sharia en shariarechtbanken.

De rechter vond dat verweer niet overtuigend, en legt zes maanden celstraf op. Bij drie van de vier mannen geldt deze als voorwaardelijk - één veroordeelde moet de tijd ook daadwerkelijk gaan uitzitten.

Lees meer over:
Islamisering celstraf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties