Leraar in problemen na klap

Geen categoriedec 09 2011, 13:02
Kinderen slaan? Ja, dat mag niet.
Ook niet als we het hebben over etterbakjes uit 3-HAVO:

Het Montessori College Herman Jordan in Zeist heeft een 64-jarige leraar biologie vrijdag op non-actief gezet, omdat hij een leerling een vuistslag in het gezicht heeft gegeven.

De docent in kwestie zegt niet te weten wat hem bezielde. Ze kwamen terug van een schoolreisje naar Duitsland. De leerling zat blijkbaar "met zijn eten te knoeien", de leraar kon dat niet hebben en sloeg toe.
Hoewel het natuurlijk niet goed is dat een leraar dit doet kan ik me er iets bij voorstellen dat een docent tegenwoordig doordraait. Managers hebben scholen tegenwoordig in handen, de politiek heeft het onderwijssysteem kapot gemaakt. Dat is allemaal erg genoeg, maar wat het nog vervelender maakt is het totale gebrek aan opvoeding van de gemiddelde scholier. Deze tieners denken dat ze alles kunnen en mogen zeggen en ze behandelen hun docenten maar al te vaak bij-zon-der slecht.
Kortom, het schoolbestuur doet er verstandig aan om de leraar, die nog maar een jaar af is van zijn pensioen, met wat coulantie te behandelen. Laat hem er met een ferme waarschuwing vanaf komen... en dring er ondertussen bij de overheid op aan dat discipline en gehoorzaamheid weer kernwaarden worden gemaakt in het onderwijs.
Afbeelding: Photobucket.com.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten