Levensgevaarlijk D66 wil geen cent extra voor veiligheid, Buma krijgt zijn zin dus niet

Levensgevaarlijk D66 wil geen cent extra voor veiligheid, Buma krijgt zijn zin dus niet

Bij Pauw zei Alexander Pechtold gisteren dat hij heel blij is dat het beter lijkt te gaan met de Nederlandse economie. Ja, echt. Maar dat betekent niet dat hij meevallers ook daadwerkelijk wil "investeren."

"In tijden dat het toeneemt, moet je het niet allemaal zomaar weer uitgeven," zei Pechtold. Natuurlijk klopt dat. Je moet het niet zomaar uitgeven. Maar Sybrand Buma heeft honderd procent gelijk dat er fors meer geld naar veiligheid moet. Op dit moment doen talloze Nederlanders geen aangifte omdat ze weten dat er toch niets mee gedaan wordt. De politie loopt al jaren op haar laatste benen. Daar moet extra geld naartoe.

Maar Pechtold denkt daar anders over. Meevallers wil hij stoppen in het "verkleinen van de staatsschuld" en om de belastingdruk voor werkenden te verlagen. Dat zijn twee prima punten, maar zijn derde geplande investering is... onderwijs. Echt waar:

"Het CDA zal dan veiligheid roepen, D66 mikt op onderwijs."

Onderwijs? Is dat een grap? Er wordt continu meer geld gestopt in het onderwijs en het levert ons helemaal niets op. Sterker nog, je krijgt de indruk dat elke extra euro in het onderwijs een negatief resulteert produceert. Vergelijk dit met veiligheid waar elke extra euro altijd positief is.

Helaas ziet Pechtold dat niet zitten. Want ach, wat maakt onze veiligheid hem uit? Meneer heeft het prima naar zijn zin en voelt zich veilig dus Jan met de Pet zoekt het maar uit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties