Libische milities maken een eind aan migratiestroom, sluiten migranten op in kampen

Libische milities maken een eind aan migratiestroom, sluiten migranten op in kampen

Vandaag meldt de NOS dat Libische milities potentiële migranten opsluiten in kampen.

Het artikel begint met de vaststelling dat plotseling veel minder bootvluchtelingen de oversteek naar Italië wagen en dat het onduidelijk is waarom.
Wij hebben inmiddels een idee waarom dat was: dit.

En het beleid van Libië begint dus vruchten af te werpen. Eerst werd hoofdsponsor van de massamigratie Artsen zonder Grenzen al gedwarsboomd door het Noord-Afrikaanse land, nu de migranten zelf. Boze tongen beweren dat Italië achter het plan zit. Italië zou extremistische groepen in Libië betalen om migranten ervan te weerhouden de oversteek te maken naar Europa. De Italiaanse regering ontkent dat stellig. En al was het wel zo geweest, dan hadden ze het ook ontkend, dus daar worden we niets wijzer van.

Hoe het ook zij, in Libië maak je als gelukszoeker niet veel kans meer om in een rubberbootje terecht te komen. Het is beter voor iedereen. Zonder de mensensmokkel op de Middellandse Zee zijn we heel wat problemen armer.

Alle vreselijke berichten over de detentiecentra in Libië ten spijt ben ik nog steeds van mening dat het stoppen van massa-immigratie in Europa hard nodig is. Ik zie de boze berichten alweer tegemoet, dat ik onmenselijk zou zijn en wat dies meer zij. Mijn antwoord geef ik ze nu alvast:

Weet je wat het is? Het is de schuld van de EU en de NGO's die met hun slappe beleid al die arme mensen naar de Libische kust hebben gelokt. Als je wil klagen over Eritreeërs in Libische gevangenissen, moet je bij onze eigen Europese overheden zijn. Die zijn er namelijk verantwoordelijk voor dat Europa zo'n aantrekkelijke plek is voor migranten!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties