Lilian Marijnissen wil werkloosheid verhogen: "Verhoog het minimumloon!"

Lilian Marijnissen wil werkloosheid verhogen: "Verhoog het minimumloon!"

Michael Vaudreuil en zijn vrouw. © Screenshot CBS

Dat zou zogenaamd "rechtvaardig" zijn.

SP-leider Lilian Marijnissen haalt maar weer eens een oud paard van stal. Of een oude koe. Hoe je het wilt verwoorden maakt me niets uit, het gaat erom dat mevrouw een oud talking point van socialisten voor de duizendste keer gebruikt:

Ze wil dus dat het minimumloon verhoogd wordt. En dan niet een beetje, maar "flink." Het is apart: we doen dit steeds, maar op de één of andere manier verbetert het de levens van mensen met een minimumloon nooit. Sterker nog, elke keer dat we het minimumloon verhogen lijkt dat een negatieve impact te hebben op de werkgelegenheid omdat het voor werkgevers duurder wordt om mensen aan te nemen. Zeker tegenwoordig is dat een serieus probleem omdat er steeds vaker een technologisch alternatief is -- je laat het werk automatiseren en voila, de werknemer die voorheen een minimumloon kreeg wordt naar huis gestuurd en moet leven van een werkloosheidsuitkering (en daarna van de bijstand).

En dat is niet eens de enige schade. Zo worden er ook minder banen gecreëerd: er staan dus niet alleen huidige banen op het spel, maar ook toekomstige banen.

Kortom, een verhoging van het minimumloon is een bijzonder slecht idee.

Natuurlijk is het juist daarom weinig verrassend dat de voorvrouwe van de Socialistische Partij hier weer mee komt aanzetten. Socialisten hebben immers alleen maar slechte ideeën.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer