Links laat minima in de steek: startersauto duizenden euro's duurder

Links laat minima in de steek: startersauto duizenden euro's duurder

Terwijl de vliegtuigen uw lucht verdikken met enige uitstoot, cruiseschepen aanmeren in het hartje van Amsterdam en Duitsland haar bruinkolencentrales meer inzet wordt u als arme arbeider uitgeknepen omwille van het klimaat. Het is bijzonder ironisch dat de groene hysterie nu leidt tot het verminderen van de mobiliteit van de allerzwaksten in de samenleving. Zo laat de NOS weten. Al jaren werd door criticasters voorspelt dat de klimaatzwendel zou leiden tot ingrijpen van de overheid in de markt en dat de kosten zouden worden gedragen door Jan met de Pet. Want dat is hoe het werkt blijkbaar, die CO2-obsessie.

Ook nu weer, want een simpele Renault Clio wordt door de nieuwe BPM-methode bijna €3000,- duurder. Fijn hé, die linkse partijen die opkomen voor 'klimaatrechtvaardigheid'? Het is veelzeggend dat de Socialistische Partij (SP) e.a. niet in staat zijn iets te doen voor de minima. Ze stemmen in met warmtepompen en ook met hogere belastingen op startersauto's. Daarmee worden de minima allerminst geholpen. Is het rechtvaardig dat arme gezinnen in Nederland duizenden euro's meer moeten betalen voor een beetje mobiliteit? Terwijl de auto's hier schoner zijn dan in India?

Startersauto's zijn de kleine modellen, die worden aangeschaft vanwege de lage prijs, maar ook omdat het reuze handige karretjes zijn waarmee je handig kan inparkeren. Denk aan een kleine Volkswagen Lupo of een KIA Picanto. De RAI en BOVAG deden onderzoek naar het effect van de nieuwe BPM-tarieven en kwamen tot onderstaande resultaten. Niet alleen de zware jongens moeten duizenden euro's meer betalen voor mobiliteit, maar de startersauto's worden honderden tot zelfs duizenden euro's duurder:

De mobiliteit van burgers komt onder druk te staan door deze maatregelen, want vaak is de aanschaf van een kleine auto de enige optie, tenminste voor duizenden gezinnen in Nederland. Die duizenden gezinnen mogen nu duizenden euro's extra neerleggen voor een auto, die in vergelijking met een auto uit de jaren '80, vele maten schoner en veiliger is. Ja, u leest het goed, terwijl de auto's steeds schoner worden betaalt u steeds meer en dit alles vanwege 'het klimaat' en het naleven het van Klimaatverdrag van Parijs (2015). De obsessie met CO2 begint nu stuitende vormen aan te nemen, alsof denken niet meer mogelijk is in Den Haag.

Uiteraard zijn er voldoende makke schapen te vinden die dit soort maatregelen vergoelijken. Als hondjes van de status quo staan ze te kwispelen terwijl ze worden gecastreerd bij de huisarts. Blijkbaar vinden die lieden van GroenLinks, PvdA en de SP het belangrijker mee te hobbelen met de Verenigde Naties, dan daadwerkelijk een visie te hebben op klimaatrechtvaardigheid. In ieder geval kan ik mij niet voorstellen welke argumenten te bedenken zijn om bovenstaande stijgingen als rechtvaardig te zien, maar een Haagse spindoctor weet vast iets te verzinnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer