Linkse GoedMenschen gaan los op kritische journalist Wierd Duk: "Hij is een fascist!"

Linkse GoedMenschen gaan los op kritische journalist Wierd Duk: "Hij is een fascist!"

Ja hoor, het is weer zover. Er staat een kritische journalist van een mainstream-krant op en, voila, hij wordt meteen neergezet als de tweede Hitler.

Houdt het linkse politiekcorrecte gehaat dan nooit op? Nou nee. Zie deze draad op Twitter, waarin de pc-brigade helemaal losgaat op AD-journalist (en WNL Opiniemaker) Wierd Duk. Duk heeft namelijk de euvele moed om PVV-kiezers en hun zorgen serieus te nemen. En dus moet hij he-le-maal kapot worden gemaakt. Vandaag nog.

Het begon allemaal met deze tweets van 'journalist' Rena Netjes, die zowel Duk als Geert Wilders de maat neemt omdat ze enkele kritische opmerkingen gemaakt hebben over het immigratie- en integratiebeleid van Den Haag:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.20.54

Met andere woorden, als je getrouwd bent met een niet-Westerse allochtoon die zich heeft aangepast aan Nederland mag je er dus niets van zeggen dat er óók nogal wat immigranten zijn die weigeren om te integreren? Of, in het geval van Duk, mag je mensen niet aan het woord laten die daar kritische kanttekeningen bij plaatsen? Zijn we zo ver afgezakt in ons land? Kan iemand even uitleggen aan zo'n mevrouw Netjes dat het niet om de afkomst van mensen gaat, maar om de vraag of ze de Nederlandse/Westerse manier van leven al dan niet omarmen?

Vervolgens probeerde voormalig VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn Netjes tot de orde te roepen. Helaas was dat verspilde moeite:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.23.54

Vervolgens kwam de professionele Baudet-hater Joshua Livestro, die een even grote hekel lijkt te hebben aan Duk, ook nog even langs:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.25.32

Screen Shot 2017-04-29 at 19.26.22En daar zijn we dus weer aanbeland bij het aloude linkse argument tegen een ieder die ook maar enigszins kritisch is op dit soort onderwerpen: het zijn allemaal extreemrechtse neonazi's! Boekestijn reageerde daar op uitstekende wijze op, maar ja, toen was de schade al aangericht. Andere linkse pc-wegkijkers pakten Livestro's beschuldiging namelijk maar wat graag op en gingen er razendsnel mee aan de haal:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.28.35

Helaas voor meneer Lewin las Duk mee... en heeft hij het onderhand he-le-maal gehad met dit soort laster:

Screen Shot 2017-04-29 at 19.28.47

Nou zou ik daar van zijn lang-zal-die-leven geen aangifte van doen (je kan wel bezig blijven, plus als publiek persoon heb je ook juridisch gezien meer te accepteren dan Jan met de Pet), maar je kunt je er iets bij voorstellen dat Duk het gevoel heeft dat het tijd is om van zich af te slaan. Hij wordt op dit moment namelijk écht op ongekende wijze gedemoniseerd. En dat geldt niet alleen voor hem, maar ook voor Thierry Baudet, die het ook te pas en te onpas moet ontgelden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties